Local

Oficial! Wizz Air reia, vineri, cursele Iaşi – Tel Aviv

Publicat: 04 iun. 2020
Wizz Air reia cursele Iași - Tel Aviv
Aeroportul Internațional Iași

Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu, a transmis faptul că de mâine, 5 iunie 2020, zborurile operate de compania Wizz Air va relua cursele Iaşi – Tel Aviv. În contextul prevenirii răspândirii coronavirusului, pe timpul stării de alertă Aeroportul din Iaşi a operat doar o singură destinaţie, şi anume Billund. Tocmai de săptămâna trecută, compania Tarom a operat rutele către Bucureşti, crescând astfel frecvenţele.

„Aeroportul Iaşi încet, încet reintra într-o activitate normală. Dacă pe perioada stării de urgenţă şi stării de alertă s-a operat doar o singură destinaţie şi anume Billund-ul, începând de săptămâna trecută Tarom-ul a deschis rutele către Bucureşti şi au crescut frecvenţele.”, a adăugat Cătălin Bulgariu.

Când se operează toate destinațiile de la Aeroportul Internațional Iași

Astfel, ieşenii şi-au achiziţionat bilete spre Tel Aviv, în număr mare. Prima cursă arata un grad mare de încărcare, şi anume de 50%. Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi spera că de pe data de 17 iunie se vor opera toate destinaţiile şi se va realiza obiectul de activitate a aerogării, cel al conectivităţii Iaşului cu întreaga lume.

„Chiar dacă frecvenţele ne sunt prin Cluj sau prin Suceava se realizează legătură directă cu Bucureştiul, iar începând de mâine se dă drumul la cursa către Tel Aviv, o cursă foarte importantă pentru comunitatea de romani de acolo, cât şi pentru ieşeni în general. Acest lucru ne arată şi gradul mare de încărcare încă de la prima cursă de peste 50%, ceea ce ne bucura foarte mult ca oamenii încep să-şi reia viaţa normal. Sperăm că de pe data de 17 iunie să avem toate destinaţiile deschise şi să realizăm obiectul nostru de activitate, conectivitatea Iaşului cu întreaga lume.”, a transmis Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

Când ar putea fi reluate cursele regulate către Marea Britanie

Minstrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat miercuri, 3 iunie 2020, într-o înregistrare video pe pagina sa de socializare Facebook, că din data 15 iunie 2020 este analizată posibilitatea reluării zborurilor regulate spre și dinspre Marea Britanie, măsura putând fi aplicată și pentru alte curse aeriene regulate.

Răspunzând întrebărilor puse pe pagina sa de Facebook, Marcel Vela a precizat că următoarea etapă de relaxari, care va intra în vigoare după data de 15 iunie, ar putea cuprinde reluarea curselor regulate spre și dinspre țări precum Marea Britanie.

„Se analizează posibilitatea anulării acestor suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie.  Cu ocazia analizei pentru a 3-a etapă de relaxare, din 15 iunie există această posibilitate, după analiza specialiștilor”, spune ministrul Internelor.

Zborurile regulate au fost suspendate pe întreaga perioadă a stării de alertă, în contextul prevenirii răspândirii noului coronavirus pe teritoriul României, care expiră pe 15 iunie.

De asemenea, ministrul Internelor a precizat că din 15 iunie ar putea fi reevaluată și măsura izolării la domiciliu pentru persoanele care se întorc din străinătate.

„Înregistrând în frontieră un aflux mare de cetățeni, izolarea s-a impus și de la 1 iunie, dar în funcție de evoluția epidemiologică la nivelul întregii țări, se poate lua oricând o asemnea decizie cu privire la nemeniținerea sau menținerea doar parțială a izolării la domiciliu”, a spus Marcel Vela.

Adauga un comentariu