Prima pagină » Local » Ofiţerii DGA au discutat astăzi cu elevii și instructorii şcolilor auto din Iaşi. Cine au fost vizaţi? – FOTO

Ofiţerii DGA au discutat astăzi cu elevii și instructorii şcolilor auto din Iaşi. Cine au fost vizaţi? – FOTO

15 mai 2024, 11:53,
BZI.ro, în Local

În ziua de 15.05.2024, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, a desfășurat o activitate de educaţie anticorupţie pentru promovarea integrităţii cu instructori auto și cursanți ai școlilor de șoferi din municipiul Iași.

Participanţilor le-au fost prezentate aspecte referitoare la structura organizatorică şi competențele Direcției Generale Anticorupție, prin comparaţie cu atribuţiile celorlalte structuri din domeniul combaterii faptelor de corupție, infracțiunile de corupție prevăzute în Codul penal şi legile speciale, consecințele implicării în fapte de corupție, precum și modalităţile prin care acestea pot fi sesizate autorităților competente.

De asemenea, a fost mediatizată linia telefonică gratuită, Call center anticorupție 0800.806.806, unde cetăţenii pot semnala faptele de corupţie săvârșite de lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne.

Creşterea gradului de educaţie anticorupţie a cetăţenilor şi angajaţilor MAI, cu accent pe drepturile acestora în relaţia cu structurile ministerului şi impactul corupţiei asupra serviciilor publice se circumscrie Planului de integritate pentru implementarea, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 2022 – 2025, a Strategiei Naţionale Anticorupţie, fiind prima măsură stabilită în cadrul Obiectivului general 2 – Reducerea impactului corupţiei asupra cetăţenilor.

În scopul transpunerii în practică a acestei măsuri, Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi şi-a propus continuarea activităţilor de educaţie anticorupţie şi pentru promovarea integrităţii cu instructorii auto și cursanții școlilor de șoferi pe tot parcursul anului 2024.

Reamintim faptul că, la nivelul județului Iași, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Zugravi nr. 64, telefon 0232.301.206, fax 0232.211.866, e-mail [email protected], date de contact unde cetățenii pot sesiza faptele de corupție săvârșite de lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne.

Comentarii
  • Ofiterii astia mai bine ar discuta cu tot aparatul bugetar si daca tot ne dau lectii de etica si morala sa inceapa cu primaria Iasi, unde este maraton si unde colcaie dosarele penale. Elevii ce sa invete ? Sa taie raul de la radacina, dar oricum nu se vrea chestia asta. Pacat.

  • Ce gluma sinistra,!!!! mMILITIENII EXAMINATORI & INSTRUCTORII AUTO,SPAGARII FURNIZORI DE SOFERI PE BANI din spaga pt obtinerea P. de Conducere !!!!

  • Instructori corupti

    Autobebi bif
    cei mai corupti instructori din Iasi

  • Cine a fost de la DGA Tibulca care are coarne de la sotia Iulia cu medicul care a nascut? E Vaaaa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *