Razboi în Ucraina

Olaf Scholz spune că negocierile privind încheierea războiului vor începe doar după ce Vladimir Putin va înțelege că nu va câștiga

Publicat: 05 mart. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Olaf Scholz spune că negocierile privind încheierea războiului vor începe doar după ce Vladimir Putin va înțelege că nu va câștiga
Olaf Scholz spune că negocierile privind încheierea războiului vor începe doar după ce Vladimir Putin va înțelege că nu va câștiga

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat duminică pentru reporterul CNN Fareed Zakaria că orice negocieri privind încheierea războiului din Ucraina vor începe doar după ce președintele rus Vladimir Putin va înțelege că nu va câștiga.

„Părerea mea, este necesar ca Putin să înțeleagă că nu va reuși cu această invazie și cu agresiunea sa imperialistă – că trebuie să-și retragă trupele. Aceasta este baza discuțiilor”, a spus Scholz.

„Dacă te uiți la propunerea ucrainenilor, este ușor de înțeles că ei sunt pregătiți pentru pace. Trebuie să se facă ceva. Acest lucru trebuie făcut de Putin”, a spus Scholz.

Scholz a spus că nu se va lua nicio decizie fără partea ucraineană

Întrebat de Zakaria dacă există un acord care să pună capăt războiului, poate că Ucraina acceptă că nu va relua Crimeea sau părți din estul regiunii Donbas, Scholz a spus că nu se va lua nicio decizie fără partea ucraineană.

„Nu vom lua decizii în locul lor. Îi sprijinim”, a spus el.

Totuși, Zakaria l-a întrebat pe cancelar dacă va încuraja Ucraina să ia în considerare un astfel de acord.

„Noi i-am spus (Ucrainei) că pot merge pentru aderarea la Uniunea Europeană. Ei lucrează pentru a face progrese în toate criteriile care sunt importante pentru acest lucru. Cred că știu că suntem gata să organizăm o anumită modalitate de garanții de securitate pentru țara, pe timp de pace, va veni, dar nu suntem încă acolo”, a spus Scholz.

Scholz în SUA

Cancelarul german a avut întâlniri cu președintele american Joe Biden vineri la Washington, după 12 luni transformatoare în care Germania a suferit cea mai semnificativă schimbare în politica militară și energetică din ultimele decenii.

Războiul Rusiei din Ucraina l-a transformat pe Scholz, care a preluat mandatul cu două luni înainte de invazia Moscovei, într-un lider de criză, care supraveghează cea mai mare economie a Europei și cea mai puternică democrație în timpul celei mai grave violențe de pe continent de la al Doilea Război Mondial.

Și i-a împins pe el și pe Biden într-una dintre cele mai importante relații din lume, susținută de opoziția comună față de invazia Rusiei, dar tensionată uneori asupra modului de răspuns.

Comentarii
  • Și Măscăriciul de Zelenski ,ca nu are chiar nici o șansa sa câștige pe front teritoriile pierduse!. Cu tot ajutorul in armament și muniție! Negocierile sunt cele mai bune cai in orice conflict. Se moare de oboseala la discuții dar nu fizi!Oamenii inteligenți negociază nu se ataca fizic ca niște sălbatici fără minte. Din 2014 intrau in Moldova și apoi in Ucraina containere pline cu armament cu camioane americane. Oare de ce?

  • Lui Olaf i-a aruncat marele licurici in aer conductele de combustibil dupa ce a spus ca va face asta de fata cu el 🙂
    Acum l-a chemat alaltaieri la Washington pe Olaf sa ii spuna ca si asa nu are gaz pentru fabrici…sa le mute in US
    🙂 a ajuns Germania mai rau decit dupa tratatul de la Versailles si tot Olaf este cu gura mare

Adauga un comentariu