Prima pagină » Informații utile » Olesea Vrînceanu îți arată ce înseamnă educația alimentară reală! Descoperă cum informația corectă îți poate schimba viața!

Olesea Vrînceanu îți arată ce înseamnă educația alimentară reală! Descoperă cum informația corectă îți poate schimba viața!

18 sept. 2025, 14:39,
Redacția BZI în Informații utile

Olesea Vrînceanu îți arată ce înseamnă educația alimentară reală și cum poate aceasta să îți schimbe viața pas cu pas. Printr-o abordare autentică și bazată pe informații corecte, vei învăța să faci alegeri conștiente pentru sănătatea ta.

Trăim într-o perioadă în care informațiile despre nutriție sunt peste tot, dar puține sunt cu adevărat corecte și aplicabile. Olesea Vrînceanu îți arată ce înseamnă educația alimentară reală, un concept care depășește trendurile de moment și pune accent pe echilibru, înțelegere și practică zilnică. Prin exemple clare și soluții simple, ea demonstrează că mâncarea nu este despre restricții, ci despre alegerea conștientă a alimentelor care îți hrănesc corpul și mintea.

Olesea Vrînceanu îți arată ce înseamnă educația alimentară reală

Olesea Vrînceanu este un medic de laborator cu 18+ ani de experiență în diagnostic clinic, nutriționist dietetician certificat cu o prezență online semnificativă, formată din peste 150.000 de persoane. Un alt podcast la fel de interesant este cel în care se vorbește despre educație financiară cu Mihaela Andronie.

Olesea mărturisește că motivația ei de a studia nutriția pornește dintr-un motiv profund personal, legat de sănătatea ei și de experiențele familiei:

„Și ca să fiu sinceră, nu regret un miniut sau nu regret că sunt aici și fac nutriție, fiindcă eu, în primul rând, mă protejez pe mine. Știu ce trebuie eu să fac să nu dezvolt și eu o boală a părinților mei”.

În continuare, Olesea subliniază importanța echilibrului alimentar și explică riscurile pe care le aduc extremele în nutriție:

„Noi dacă o să mergem în două extremități atunci când o să facem exces și o să facem carență, adică o să mergem în deficit că mâncăm prea mult sau că nu mâncăm de fel, prin astea două uși deschidem ușa în corpul nostru a bolilor. Prin astea două căi, că mergem într-o extremă sau în cealaltă”.

E important ca o persoană să conștientizeze ce are în farfurie

După ani de practică medicală și experiențe personale marcante, Olesea și-a transformat misiunea într-un business autentic: un sistem educațional pentru femeile care vor să-și înțeleagă corpul, nu doar să-l controleze cu diete restrictive. Aceasta specifică că este foarte important ce punem în farfurie și să fim conștienți că sănătatea noastră depinde de fiecare celulă pe care o avem.

„Un om are nevoie să conștientizeze ce are în farfurie, câtă proteină consumă. Deci nu e vorba despre kilocalorii. Niciodată nu e vorba despre kilocalorii, e vorba de cum ne construim corpul și cum ajungem din farfurie, cum ajunge macro și micronutrienții din farfurie către celulele de la periferie, fiindcă, de fapt sănătatea noastră depinde de fiecare celulă pe care noi o avem”.

Olesea punctează importanța pe care o are micul dejun și cum prima masă a zilei nu trebuie tratată cu indiferență. Micul dejun este important deoarece furnizează organismului energia, vitaminele, mineralele și nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a începe ziua. Consumul unui mic dejun sănătos îmbunătățește concentrarea, stimulează activitatea cerebrală și poate contribui la controlul greutății și la o dietă echilibrată pe parcursul zilei.

„Majoritatea femeilor cu kilograme în plus nu au mic dejun, majoritatea. Și obiceiul ăsta de a schimba micul dejun aduce rezultate fenomenale”.

Pentru a a afla mai multe informații despre Olesea Vrînceanu și cum aceasta îți arată ce înseamnă educația alimentară reală, accesează și vizionează podcastul integral AICI.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 decembrie 2025
17 decembrie 2025