Prima pagină » Eveniment-Social » Oltița Cîntec este noul director al Teatrului Luceafărul: „Desemnarea mea înseamnă o continuitate” – FOTO

Oltița Cîntec este noul director al Teatrului Luceafărul: „Desemnarea mea înseamnă o continuitate” – FOTO

15 mai 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Oltița Cîntec a fost desemnată manager interimar al Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași. A fost semnată dispoziția pentru 30 de zile, iar Consiliul Județean va organiza, după această perioadă, concursul pentru ocuparea postului de director.

Oltița Cîntec a fost desemnată manager interimar al Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași

În luna aprilie a anului 2024, Ioan Holban, fostul director al Teatrului „Luceafărul”, s-a pensionat. Timp de 18 ani, a condus instituția, iar înainte de asta a fost directorul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași timp un deceniu.

Oltița Cîntec este director artistic al Teatrului „Luceafărul” de 17 ani, iar recent a fost desemnată manager interimar, având o experiență vastă, ce a dobândit-o în cadrul instituției.

„Desemnarea mea ca manager interimar înseamnă o continuitate și o stabilitate firească în asemenea situații. Am făcut o echipă performantă cu domnul Ioan Holban în toți acești ani. Teatrul «Luceafărul» este o instituție cu vizibilitate internațională, împreună cu toți ceilalți colegi derulăm programe teatrale de top, suntem selectați în festivaluri importante din întreaga lume”, declară Oltița Cîntec, manager interimar al Teatrului „Luceafărul”.

Oltița Cîntec: „După ce caietul de obiective va fi stabilit, voi lua o decizie”

Oltița Cîntec este unul dintre cei mai cunoscuți teatrologi și critici de teatru români. Este doctor în Teatrologie, profesor la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Teatru, director artistic al Teatrului „Luceafărul” Iași și al Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași, care anul acesta se va desfășura în perioada 3-10 octombrie.

Reporterii BZI au întrebat-o pe Oltița Cîntec dacă va participa la concursul pentru ocuparea postului de director, însă nu a luat încă o decizie.

„Organizam noi înșine Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, care anul acesta se afla la a XVII-a ediție (3-10 octombrie, tema tranziție), un eveniment pe care îl curatoriez și pe care Asociația Europeană a Festivalurilor, cu sediul la Bruxelles, l-a declarat festival remarcabil. Conform legislației, ordonatorul de credite, respectiv Consiliul Județean Iași, va elabora un caiet de obiective și un calendar al organizării concursului. După ce caietul de obiective va fi stabilit, voi lua o decizie”, mai spune Oltița Cîntec, manager interimar al Teatrului Luceafărul.

Amintim faptul că Oltița Cîntec este nominalizată la categoria „Cel mai bun critic de teatru” la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din România 2024.

Până în data de 27 mai 2024, ora 11.00, aceasta poate fi votată AICI. Gala Premiilor UNITER este cel mai important program de evaluare şi valorizare într-un cadru festiv al creației și fenomenului teatral românesc contemporan. Evenimentul se desfășoară anual, începând din 1991, acordând distincțiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecție. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câștigătorul fiecărui premiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *