Titlurile zilei

Se schimbă conducerea uneia dintre cele mai importante instituții din Iași. O femeie va fi desemnată șefă: „Iau lucrurile pas cu pas” – FOTO

Publicat: 20 apr. 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Se schimbă conducerea uneia dintre cele mai importante instituții din Iași. O femeie va fi desemnată șefă Iau lucrurile pas cu pas - FOTO
Cine îi va locul lui Ioan Holban, directorul Teatrului Luceafărul din Iași?

A fost aprobată de Consiliul Județean cererea de retragere la pensie a lui Ioan Holban, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași. Urmează să fie organizat concursul de ocupare a postului, iar cele mai mari șanse le are actualul director artistic al instituției culturale.

A fost aprobată cererea de retragere la pensie a lui Ioan Holban

Amintim faptul că, săptămâna trecută, Ioan Holban, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași, a înaintat către Consiliul Județean (CJ) Iași cererea de retragere la pensie.

Am luat legătura cu scriitorul şi criticul literar Ioan Holban, care a transmis faptul că a fost aprobată cererea, iar în acest moment se află în preaviz.

„A fost aprobată de către Consiliul Județean Iași cererea mea de retragere la pensie, iar acum sunt în preaviz. Nu știu cât durează această perioadă. Urmează să fie urmați toți pașii legali de către CJ Iași pentru organizarea concursului pentru postul de director. Nu știu cine îmi va lua locul. Acum, sunt directorul Teatrului pentru Copii și Tineret «Luceafărul» Iași, iar Oltița Cîntec este directorul artistic. Puteți să o întrebați pe ea dacă va participa la concurs, eu nu știu”, declară Ioan Holban, directorul Teatrului „Luceafărul” Iași.

Ioan Holban are 70 de ani și este directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași de 18 ani. Înainte de asta, a fost directorul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași timp un deceniu.

Oltița Cîntec: „Nu știu dacă voi participa la concurs”

Oltița Cîntec este director artistic al Teatrului „Luceafărul” de 17 ani. Având în vedere experiența pe care a dobândit-o în cadrul instituției, am întrebat-o dacă va participa la concursul pentru postul de director al teatrului, însă nu ne-a oferit un răspuns concret.

„Deocamdată, există perioada de preaviz pentru domnul Ioan Holban și urmează ca după Consiliul Județean să facă procedurile legale. Nu știu dacă voi participa la concurs, în 60 de zile se pot întâmpla foarte multe lucruri. Nu-mi pun problema, iau lucrurile pas cu pas. Avem atâta treabă la teatru încât nici măcar nu m-am gândit la asta”, declară Oltița Cîntec, director artistic al Teatrului „Luceafărul”.

Oltița Cîntec este unul dintre cei mai cunoscuți teatrologi și critici de teatru români. Este doctor în Teatrologie, profesor la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Teatru, director artistic al Teatrului „Luceafărul” Iași și al Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI).

La 1 martie 1950, un înscris oficial consemna data de naștere a ceea ce astăzi este Teatrul „Luceafărul” Iași. Înainte, se numea Teatrul de Păpuși de Stat Iași, iar sediul era o săliță din curtea Bisericii Catolice de-atunci, un fost cinematograf cu 200 de locuri. În 1973, numele instituției s-a schimbat în Teatrul pentru Copii și Tineret Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu