Coronavirus

OMS a oferit autorizaţie de urgenţă vaccinului chinezesc Sinopharm

Publicat: 07 mai 2021
Doze din vaccinul Sinopharm, o mână și o seringă
Vaccinul chinezesc Sinopharm a fost aprobat de OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că a acordat o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea vaccinului chinezesc anti-COVID-19 produs de Sinopharm, relatează Reuters, potrivit Agerpres. Vaccinul, unul dintre cele două principale seruri chinezeşti cu care au fost deja imunizate sute de milioane de persoane din China şi din străinătate, devine primul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de o ţară non-occidentală care a obţinut undă verde din partea OMS.

Aceasta este, de asemenea, prima dată când Organizaţia Mondială a Sănătăţii acordă o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea unui vaccin chinezesc împotriva unei boli infecţioase. Vaccinul Sinopharm a fost autorizat de 45 de țări și jurisdicții pentru utilizare la adulți, cu 65 de milioane de doze administrate, potrivit rapoartelor oficiale ale presei. Însă multe țări au ezitat să folosească vaccinul, deoarece acesta nu a obținut recunoașterea din partea Organizației Mondiale a Sănătății. În timp ce OMS a listat vaccinurile Pfizer / BioNTech, Astrazeneca-SK Bio, Serum Institute of India, Janssen pentru uz de urgență, vaccinul chinez a primit recunoașterea întârziată din cauza problemelor legate de furnizarea datelor necesare.

Vaccinul Sinopharm are o eficacitate de 79%

China aștepta cu nerăbdare aprobarea Organizației Naționale a Sănătății pentru ca acesta să furnizeze vaccinul în diferite țări. Un comunicat de presă emis de OMS la Geneva a menționat vineri vaccinul Sinopharm COVID-19 pentru uz de urgență, o premieră pentru un vaccin chinezesc, oferind undă verde pentru ca acesta să fie lansat la nivel global. Vaccinul Sinopharm este produs de Beijing Bio-Institute of Biological Products Co Ltd, filială a China National Biotec Group (CNBG).

Vaccinul este unul inactivat numit SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell). Cerințele sale de stocare ușoară îl fac extrem de potrivit pentru folosirea în locuri cu resurse reduse, se arată în comunicatul de presă al OMS. Este, de asemenea, primul vaccin care va purta pe flacon un mic autocolant care își schimbă culoarea pe măsură ce vaccinul este expus la căldură, informând lucrătorii din domeniul sănătății dacă vaccinul poate fi utilizat în condiții de siguranță. Eficacitatea vaccinului Sinopharm a fost estimată la 79% pentru toate grupele de vârstă combinate, a spus OMS. Eficacitatea este, totuși, sub ratele de eficacitate ale altor vaccinuri ale OMS, care se află în jurul valorii de 90%.

Adauga un comentariu