Stiri medicale

Mesajul OMS pentru tineri: Nu vă consideraţi invincibili! Si voi puteti muri!

Publicat: 21 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesajul OMS pentru tineri Nu vă consideraţi invincibili Si voi puteti muri
OMS catre tineri - Nu vă consideraţi invincibili

OMS catre tineri – Nu vă consideraţi invincibili! În timp ce majoritatea avertismentelor referitoare la coronavirusul nou s-au concentrat asupra populațiilor vulnerabile, inclusiv adulților în vârstă și celor cu condiții subiacente, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a direcționat un mesaj către un grup diferit: tinerii.

„Deși persoanele în vârstă sunt cele mai afectate, persoanele mai tinere nu sunt cruțate”, a spus el, adăugând că există un număr „semnificativ” de cazuri la persoane sub 50 de ani.

„Astăzi am un mesaj pentru tineri: nu ești invincibil. Acest virus va poate tine la pat săptămâni întregi sau chiar va va ucide”, a spus Tedros. „Chiar dacă nu te îmbolnăvești, alegerile pe care le faci despre locul în care te duci pot fi diferența dintre viață și moarte pentru altcineva.”

El a adăugat că este recunoscător pentru tinerii care „răspândesc cuvântul și nu virusul”.

OMS catre tineri – Nu vă consideraţi invincibili!

Într-un briefing de presă, vineri, guvernatorul New York, Andrew Cuomo, a transmis un mesaj similar, spunându-le tinerilor care cred că nu pot primi sau transmite virusul, că gandesc greșit.

Un raport recent al centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor susține aceste puncte. S-a descoperit că în SUA, aproape 30% din cazuri au fost între 20 și 44 de ani.

De asemenea, raportul a constatat că aceeași grupă de vârstă reprezenta 20% dintre cei spitalizați cu boala, precum și 12% dintre cei internați în terapie intensivă.

În Franța, peste 50% din cazurile de coronavirus au vârsta sub 60 de ani.

Un număr tot mai mare de cazuri au ilustrat cât de devastator poate fi COVID-19, chiar și pentru tinerii sănătoși. Un maratonier în vârstă de 44 de ani, de exemplu, a spus că boala lui este atât de severă, încât are nevoie de oxigen pentru a respira și abia poate mânca.

Americanii în vârstă de 65 de ani și peste suferă în continuare de cele mai mari rate de deces și efecte grave, dar adulții mai tineri, copiii și chiar sugarii pot dezvolta simptome grave sau pot muri din cauza bolii.

Adauga un comentariu