Stiri medicale

OMS se asteapta la o noua pandemie: Trebuie să fim mai pregătiţi decât am fost în faţa COVID-19

Publicat: 07 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
OMS se asteapta la o noua pandemie Trebuie să fim mai pregătiţi decât am fost în faţa COVID-19
Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat, luni, asupra faptului că omenirea ar trebui să ia masuri din timp pentru a mai bine pregătită în faţa următoarei pandemii

OMS se asteapta la o noua pandemie? Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat, luni, asupra faptului că omenirea ar trebui să ia masuri din timp pentru a mai bine pregătită în faţa următoarei pandemii, care se va abate asupra intregii lumi.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a solicitat tutusor statelor lumii să investească mai mult în sănătatea publică. Asta in conditiile in care, in fata actualei pandemii impus de noul tip de coronavirus, puţine ţări au avut resursele necesare pentru a face faţă luptei.

Pana in prezent, conform datelor OMS citate de Reuters, peste 27,9 milioane de oameni din lume au fost infectaţi cu noul coronavirus, care provoaca boala numita Covid-19.

„Aceasta nu va fi ultima pandemie”, a avertizat Ghebreyesus, luni, la Geneva. „Istoria ne învaţă că focarele de infecţie şi pandemiile sunt o realitate. Dar când vom avea o nouă pandemie, trebuie să fim mai pregătiţi decât am fost în faţa COVID-19”, a spus Ghebreyesus.

Adauga un comentariu