International

ONU cere deshumarea cadavrelor din Bucha. Comisarul Michelle Bachelet: „Sunt îngrozită”

Publicat: 04 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ONU cere deshumarea cadavrelor din Bucha. Comisarul Michelle Bachelet Sunt îngrozită
Peste 400 de cadavre din Bucha vor fi deshumate la cererea ONU

Noi detalii în cazul ororii din Ucraina. Michelle Bachelet, Înaltul Comisar al Organizației Națiunilor Unite pentru drepturile omului, a transmis luni, 4 aprilie 2022, faptul că persoanele decedate trebuie identificate pentru a se asigura ca eventualele crime de război să fie investigate. Astfel, ONU cere deshumarea cadavrelor din Bucha.

„Sunt îngrozită de imaginile cu civili care zac morți pe străzi și în gropi improvizate în orașul Bucha, din Ucraina”, a declarat Michelle Bachelet, înalt comisar în ONU.

ONU cere deshumarea cadavrelor din Bucha. Care sunt motivele

Un înalt comisar al Organizației Națiunilor Unite a menționat faptul că trupurile neînsuflețite ale persoanelor care și-au găsit sfârșitul în masacrul de la Bucha trebuie deshumate. Michelle Bachelet motivează că familiile trebuie informate cu privire la cauza exactă a decesului.

„Rapoartele care apar din această zonă și din alte zone ridică întrebări serioase și îngrijorătoare cu privire la posibile crime de război, încălcări grave ale dreptului umanitar internațional și încălcări grave ale dreptului internațional. Este esențial ca toate cadavrele să fie exhumate și identificate, astfel încât familiile victimelor să poată fi informate, iar cauzele exacte ale morții să fie stabilite. Ar trebui luate toate măsurile pentru a păstra dovezile”, a mai spus Înaltul Comisar ONU.

Important de precizat este faptul că procurorii ucraineni care investighează posibile crime de război comise de Rusia au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, potrivit declarației făcute de procurorul general Irina Venediktova.

De menționat este că prezentată doar partea Ucrainei, Rusia negând acuzațiile potrivit cărora forțele sale ar fi ucis civili în orașul Bucha de lângă Kiev. Facem aceasta precizare pentru că de-a lungul celor 40 de zile au fost transmise în presă numeroase fake news-uri și propagandă pro-Rusia sau pro-Ucraina.

Peste 400 de persoane au murit în masacrul din Bucha

În ultimele ore, mai multe imagini cu un puternic impact emoțional au făcut înconjurul internetului. Conform presei internaționale, informații care nu au fost verificate din surse independente, 410 persoane au fost omorâte de soldații ruși care s-au retras din Kiev.

„Trebuie să vă deplasați în Bucha să observați crimele comise de armata rusă. Avem mult de lucru cu minele. Cred că acesta este un teritoriu extrem de murdar. După acest război veți vedea mizeriile și molozul lăsat în urmă de aceste tancuri din Rusia. Și veți mai vedea trupurile incendiate ale invadatorilor ruși”, a menționat ministrul Apărării ucrainean, Oleksii Reznikov.

Locuitorii din zonă care au reuşit să scape cu viaţă au transmis că au văzut oameni care ardeau în autoturisme. De asemenea, ruşii au fost acuzaţi de nazism.

Duminică, 3 aprilie, ministerul rus al Apărării a transmis într-un comunicat că masacrul din Bucha, cu sute de civili omorâți cu mâinile la spate, masacru imputat de ucraineni soldaților ruși, reprezintă doar o înscenare.

“Toate imaginile şi filmele postate de regimul de la Kiev, care ar doveni unele ‘crime’ comise de soldaţii ruşi la Bucha, în regiunea Kiev, sunt doar o nouă provocare. În perioada în care oraşul a fost sub controlul forţelor armate ruse, niciun localnic nu a suferit în urma vreunei acţiuni violente. Militarii ruşi au dus şi au distribuit 452 de tone de ajutor umanitar pentru civilii din regiunea Kiev. Atât timp cât oraşul a fost sub controlul forţelor armate ruse, chiar şi atunci, până acum, localnicii din Bucea au mers liber prin oraş şi au utilizat telefoane mobile”, a precizat minstrul rus.

Având în vedere numărul mare de morți, ONU cere deshumarea cadavrelor din Bucha pentru a fi recunoscute de familiile lor.

 

Adauga un comentariu