Local

Opera Naţională Română din Iaşi confirmă faptul că DSP Iaşi face anchetă epidemiologică în instituţie – EXCLUSIV

Publicat: 09 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Opera Naţională Română din Iaşi confirmă faptul că DSP Iaşi face anchetă epidemiologică în instituţie - EXCLUSIV
Focar de coronavirus la ONRI. DSP Iași se contrazice cu instituția de cultură

Bâlbâieli şi informaţii în contradictoriu la Opera Naţională Română din Iaşi. Vineri, 6 noiembrie 2020, Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi menţiona faptul că instituţia pe care o conduce nu a fost pusă în temă cu privire la focarul iscat în cadrul ONRI.

În cadrul unei instituţii dacă sunt cel puţin 3 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus se poate declara focar. Deşi în cadrul instituţiei de cultură ieşeană erau mult mai multe persoane testate pozitiv cu virusul Covid-19, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi nu avea niciun detaliu cu privire la aceste cazuri.

Este revoltător cum conducerea Operei Naţionale Române din Iaşi nu a semnalat cazurile pozitive de SARS – CoV – 2 la timp, iar Direcţia de Sănătate Publică Iaşi nu ştia absolut nimic, deși este o instituție specializată în acest domeniu.

Chiar dacă groparul sănătăţii ieşene menţiona presei locale că nu există nicio informaţie referitoare la acest caz, reprezentanţii ONRI confirmau faptul că DSP Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică în instituţie.

De ce a fost nevoie de intervenţia presei locale pentru a descoperi focarul de coronavirus în cadrul instituţiei prestigioase din Iaşi? Având în vedere că managerul ONRI, Beatrice Rancea, a fost confirmată cu virusul Covid-19 trebuia să se izoleze de urgenţă pentru a nu mai răspândi infecţia cu acest virus. Deşi legea impune ca persoana infectată cu noul coronavirus trebuie de urgenţă numaidecât să se carantineze, Beatrice Rancea s-a deplasat la Bucureşti şi a încercat să muşamalizeze întreaga situaţie de fapt.

„Așa cum am anunțat și pe pagina oficială de Facebook, vineri, 6 noiembrie aveam trei cazuri confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 în rândul angajaților ONRI.

În acest sens a fost anunțat DSP Iași cu privire la existența unui focar în cadrul ONRI. Precizăm că DSP Iași a preluat ancheta epidemiologică”, au transmis reprezentanţii ONRI Iaşi.

Focar de coronavirus la Opera Naţională Romana din Iaşi

Managerul Operei Naţionale Romane din Iaşi, Beatrice Rancea şi alţi zeci de angajaţi din cadrul a doua prestigioase instituţii ieşene au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă de săptămâna trecută.

Balerina a fost suprinsa de camerele de supraveghere cum nu respecta nicio regulă impusă de autorităţi pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. Aceasta a fost văzută cum nu purta masca de protecţie în interioriul instituţiei de cultură. De astăzi, 9 noiembrie 2020, activitatea de la ONRI este suspendată.

Pentru a primi explicații pentru cele întâmplate, reporterii BZI i-au contactat telefonic atât pe balerina-manager, cât și pe Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii și Identității Naționale. Niciunul nu a răspuns pentru a explica ceea ce se întâmplă la Opera din Iași.

Zile întregi, oamenii au protestat în fața Operei Naționale Române din Iași

„După cum bine știți, ne-am adunat să protestăm pentru demiterea managerului Rancea pentru abuzurile săvârșite la ONRI. Vă amintim doar ultimele abuzuri: câștigarea în instanță definitivă a procesului de mobbing, Dan Berihoi a fost hărțuit timp de 9 ani, 15.000 lei daune morale, materiale și concedierea lui Vlad Mărculescu pentru că a spus public faptul că Beatrice Rancea are un management dezastruos. Banii din instituțiile publice sunt folosiți pentru a plăti toate pagubele făcute de managementul doamnei Rancea”, a transmis , liderul sindicatului angajaților de la ONRI.Marius Aftaragaci

Adauga un comentariu