Prima pagină » Cancan ultimă oră » Opt sfaturi preţioase pentru a renunţa la cel mai întâlnit viciu
Opt sfaturi preţioase pentru a renunţa la cel mai întâlnit viciu

Opt sfaturi preţioase pentru a renunţa la cel mai întâlnit viciu

26 nov. 2019, 09:30,
în Cancan ultimă oră

Ştim cu toţii cât de greu este pentru fumători să renunţe la acest viciu. Cred că fiecare din noi, fumători sau nefumători, cunoaştem prieteni sau poate chiar membri ai familiei care îşi doresc să scape de fumat şi nu reuşesc din diverse motive. Renuntatul la fumat este o treabă dificilă, care necesită o voinţă de fier şi un plan de acţiune gândit. Acest viciu nu numai că este legat de obiceiurile noastre cotidiene sau de stările emoţionale prin care trecem, dar reprezintă şi o plăcere pentru majoritatea fumătorilor.

Ne-am gândit că următorii paşi vor ajuta:

1. Lăsaţi-vă de fumat atunci când aveţi o stare bună de spirit!

Statisticile demonstrează că sunt şanse mai mari de reuşită, atunci când încercam să renunţăm la fumat în timp ce traversam o perioadă fericită a vieţii, ci nu după un eşec, sau când suntem stresaţi, asta ca să nu acumulăm şi mai mult stres.

2. Stabilește motivele pentru care vrei să renunți, apoi reamintesteti-le periodic.

Dacă tot cunoaştem cât de nociv este pentru organism fumatul, stabileşte-ţi motivele care te-au făcut să îţi doreşti să renunţi la fumat, dar şi beneficiile obţinute de organism cu această schimbare.

3. Amâna următoarea ţigara fumată!

Când nevoia să fumaţi, prelungiţi momentul de aşteptare până o aprindeţi cu un sfert de oră. Este posibil să vă găsiţi o altă ocupaţie şi astfel vei reuşi să modifici nevoia de nicotină.

4. Înlocuieşte ţigara cu un alt aliment.
Încearcă atunci când ai poftă de o ţigară, să consumi fructe, seminţe, migdale, alune, chiar şi legume, bomboane cu menta, guma de mestecat.

5. Nu ceda unei ţigări.

Dacă nu ai mai fumat de câteva zile, nu ceda poftei de fumat, deoarece, în majoritatea cazurilor, cei care cedează, vor fuma mai mult de o ţigară, recăpătându-şi obiceiul. Dacă ai început, mergi până la capăt!

6. Evita factorii care te pot demotiva.

Găsește situațiile din viața cotidiană pe care le asociezi cu obiceiul de a fuma. Până treci de perioada de sevraj, şi chiar şi după, evita situaţiile sau contextele care te-ar putea influenţa.

7. Fă mişcare!

Sportul te va sprijini în acţiunea de renunţare la fumat, atât prin faptul că te va ţine ocupat, dar şi prin reducerea poftei de fumat. Iar sportul şi fumatul, nu merg mână-n mână!

8. Dacă nu ai reuşit din prima încercare și te-ai reapucat de fumat, nu dispera.

Fixează-ţi din nou obiectivul şi strategia folosită și renunță iar la țigări. A doua oară vei fi mai motivat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`