Eveniment-Social

Orarul zborurilor pe ruta Iași- Frankfurt. Cât costă biletele cursei operate de Lufthansa din luna mai 2021?

Publicat: 01 mart. 2021
Compania Lufthansa va efectua zboruri pe ruta Iași Germania

O nouă companie aeriană va opera zboruri din Iași începând cu luna mai a acestui an. Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, va efectua zboruri directe de la hub-ul său din Frankfurt spre Aeroportul Iași, cu o frecvență de patru ori pe săptămână, prima cursă fiind programată în data de 21 mai 2021. Durata zborului Iași-Frankfurt va fi de 2 ore şi 25 de minute.

Orarul zborurilor Iași-Frankfurt (și retur) este:
▪ Luni, vineri ▪ Joi, duminică
IAS 14:05 – 15:30 FRA IAS 10:35 – 12:00 FRA
FRA 10:00 – 13:20 IAS FRA 06:50 – 09:50 IAS
Tarifele pentru un bilet dus-intors pornesc de la 189 euro, biletele fiind disponibile pe pagina companiei aeriene: www.lufthansa.com

Este pentru prima oară când locuitorii din zona Moldovei vor putea călători cu avionul în orașul Frankfurt, care este un important centru comercial și economic, dar și cultural. Totodată, Frankfurt, nod aerian extrem de important, oferă atât conexiuni pentru zboruri transcontinentale cât și posibilitatea de a călători spre alte aeroporturi europene sau din Germania.

„Ne face plăcere să anunțăm că o a doua companie aeriană din cadrul Lufthansa Group va deservi în curând Iașiul. Începând cu 21 mai, Lufthansa va oferi patru zboruri săptămânale din Iași către Frankfurt, cel mai mare hub al companiei aeriene Lufthansa, pe lângă conexiunea existentă a Austrian Airlines către Viena.

Mai mult, Lufthansa, Austrian Airlines și SWISS continuă să ofere conexiuni către hub-urile din Frankfurt, München, Viena și Zurich din București, Cluj, Sibiu și Timișoara. România a fost întotdeauna o piață importantă pentru Lufthansa Group și suntem mândri că deservim această piață de peste cincizeci de ani. Chiar și în timpul pandemiei nu am încetat niciodată să conectăm România cu lumea și așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm pasagerii la bordul aeronavelor noastre în această vară”, a declarat Zlatko Zlatic, Lufthansa Group General Sales Manager pentru România și Republica Moldova.

„Suntem onorați să avem ca partener unul dintre cei mai influenți operatori aerieni din Europa. Decizia companiei Lufthansa de a deschide zboruri din Iași către Frankfurt este rezultatul eforturilor depuse de echipa Aeroportului de a aduce la Iași companii puternice care să asigure conectivitatea cu centre europene importante, precum și creșterea constantă a traficului de pasageri. În ciuda vremurilor complicate, Aeroportul Iași prezintă în continuare interes pentru companiile străine, care văd în proiectul de dezvoltare a aerogării un potențial real pentru consolidarea business-ului lor.

Totodată, suntem bucuroși că în sfârșit putem răspunde solicitărilor numeroase pentru această destinație, Frankfurt, în special ale celor care călătoresc în interes de afaceri și care au acum posibilitatea să ajungă mai des și mai rapid la întâlnirile de lucru, iar oamenii de afaceri din Germania vor ajunge, la rândul lor, mai ușor la Iași și astfel vor ajuta mediul de business local, contribuind la bunăstarea întregii comunități. Iar faptul că această companie nu mai operează pe niciun alt aeroport concurent din Moldova este în avantajul nostru, deoarece astfel vom reuși să atragem clienți din toată regiunea și chiar de la Chișinău.

Mulțumim, pe această cale, conducerii Lufthansa pentru încredere și deschidere într-o perioadă extrem de dificilă pentru domeniul aviației și ne exprimăm speranța că parteneriatul nostru va crește în timp”, a declarat Vasile Stoicea, Director General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași.

Comentarii
  • Felicitari conducerii Aeroportului Iasi si tuturor celor care au contribuit la deschiderea noii rute aeriene si … sper sa apara si alte oportunitati de conectivitate aeriana a Iasului.

Adauga un comentariu