National

Orașul din România în care s-au vaccinat aproape 30% dintre localnici. Începe să redeschidă economia

Publicat: 17 apr. 2021
persoana care se vaccineaza
Medicii de familie din România vor putea să vaccineze populația. Oamenii nu vor trebui să se programeze pentru imunizare împotriva COVID-19

Premierul Florin Cîţu afirmă, vineri, că la Cluj campania de vaccinare este un succes şi, în curând, persoanele vaccinate vor depăşi 30%.

”La Cluj campania de vaccinare este un succes şi, în curând, persoanele vaccinate vor depăşi 30%. Ştim foarte bine că obiectivul, la nivel naţional, este de a avea prima bornă şi a începe redeschiderea economiei la 35% dintre persoane vaccinate. Felicitări pentru campania de vaccinare de succes şi, cu siguranţă, dacă va merge aşa, veţi deschide mai repede ca restul economiei, domnule primar Emil Boc”, a scris, vineri, pe Facebook, premierul Florin Cîţu.

Cîţu a făcut, vineri, o vizită la Cluj, unde a avut mai multe întâlniri şi a vizitat un centru de vaccinare.

Românii vaccinați cu prima doză în străinătate, pot face rapelul în ţară

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis că persoanele vaccinate cu prima doză în străinătate pot primi doza de rapel în centrele fixe din ţară, cu acelaşi vaccin, fără a fi nevoie de programare în platformă. Aceste persoane trebuie să contacteze centrul ales cu cel puţin 72 de ore înainte de data când ar trebui să primească rapelul.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români sau străini cu drept de şedere în România, care au început procesul de imunizare în alt stat şi se află pe teritoriul ţării noastre atunci când trebuie să li se administreze doza a doua de vaccin, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis instrucţiunea care să reglementeze vaccinarea persoanelor respective, în centrele fixe, fără programare în platforma electronică.

„Menţionăm că vaccinarea cu a doua doză se va realiza cu acelaşi tip de vaccin, iar planificarea administrării rapelului pentru cetăţenii care au primit doza întâi pe teritoriul altei ţări se va realiza prin alegerea unui centru de vaccinare din România. Beneficiarul va contacta reprezentanţii centrului ales, de preferat cu cel puţin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul”, a transmis, vineri, CNCAV.

Adauga un comentariu