Coronavirus

Orașul Siret, din Suceava, a fost închis din cauza numărului mare de cazuri COVID-19

Publicat: 18 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Orașul Siret din Suceava a fost închis din cauza numărului mare de cazuri COVID-19
Orașul Siret, din Suceava, a fost închis din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Situaţia devine tot mai tragica în nordul Moldovei

Orașul Siret, din Suceava, a fost închis din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Situaţia devine tot mai tragica în nordul Moldovei după ce rata infectărilor a depășit șapte cazuri la mia de locuitori a orașului. Ca o primă măsură anunţată, după inchidera oraşului, a fost aceea de a anula activitatea baruruilor restaurantelor și cafenelelor.

Totodată elevii vor urma orele de curs online.

Orașul Siret a fost închis. Ce spune prefectul de Suceava

După închiderea oraşului Siret, Alexandru Moldovan, prefectul de Suceava, a spus că mai multe școli din oraşul în cauza intră în scenariul roșu.

„Noi am avut astăzi o ședință a Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, am ținut cont de contextul epidemiologic actual la nivelul județului Suceava, dar și la nivelul orașului Siret unde avem o rată de infectare de 7,69 la mia de locuitori, de infrastructură locală, de particularitățile locale, de resursele umane ale fiecărei unităție de învățământ în parte, de propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ dar și de avizul Direcției de Sănătate Suceava”, a declarat prefectul de Suceava potrivit Antena 3.

Ce se va întâmpla cu activităţile în aer liber

Moldovan, a mai precizat că la activitățile în aer liber oamenii pot participa doar cu masca de protecție.

„Am suspendat la nivelul orașului Siret activitățile din domeniul HORECA, dar și al operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor în interiorul clădirilor Totodată, la nivelul localității Şiret, toate manifestările și activitățile cu publicul desfășurate în aer liber, permise de legislația actuală, se vor desfășura cu obligativitatea purtării mijloacelor de protecție”, a adăugat el.

Prefectul a mai ținut să specifice public că două dintre unitățile de învățământ din orașul Şiret, județul Suceava, au intrat în scenariul roșu.

„În ceea ce privește scenariile de funcționare din unitățile de învățământ, două unități de învățământ au trecut în scenariul roșu”, a mai declarat Alexandru Moldovan.

Nelu Tătaru, despre numărul mare de infectări cu coronavirus: ”Suntem într-o lună în care…”

Peste 1.700 de cazuri noi de coronavirus, depistate pana ieri

Până ieri, 16 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 714 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul 15.09.2020 (10:00) – 16.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 49 de decese (33 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 49 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Adauga un comentariu