National

Organizația de Tineret PMP, despre problema natalității. Declinul demografic abrupt din România – trecut la „și altele” de către clasa politică

Publicat: 23 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Organizația de Tineret PMP despre problema natalității. Declinul demografic abrupt din România  trecut la și altele de către clasa politică
Organizația de Tineret a Partidului Mișcarea Populară își exprimă nemulțumirea cu privire la lipsa unei viziuni strategice clare din partea statului român, care să răspundă problemei tot mai apăsătoare a natalității în România

Organizația de Tineret a Partidului Mișcarea Populară își exprimă nemulțumirea cu privire la lipsa unei viziuni strategice clare din partea statului român, care să răspundă problemei tot mai apăsătoare a natalității în România.

Președintele Organizației de Tineret a PMP, Marius Lucian Lupu, subliniază necesitatea și urgența unei implicări susținute a decidenților actuali în ceea ce privește tema natalității.

„Ca tânăr, proaspăt tată și deopotrivă ca președinte al unei organizații de tineret, sunt preocupat de modul în care statul român tratează acest aspect, iar realitatea este una singură: cu un dezinteres total. De ce acest subiect lipsește cu desăvârșire de pe agenda publică, deși vizează o problemă reală și privește întreaga societate? De ce nu avem azi nici măcar o dezbatere serioasă la nivelul societății, inițiată de către autoritățile competente?”, a declarat Marius Lucian Lupu.

Marius Lucian Lupu: „În România, anul 2020 a adus un record negativ referitor la copiii nou-născuți”

Marius Lucian Lupu susține că în 2020, în România a existat un record negativ referitor la copiii nou-născuți – puțin peste 200.000. În 2021, datele arată chiar mai rău: sub 180.000 de copii născuți, potrivit informațiilor furnizate de către Institutul Național de Statistică.

„În România, anul 2020 a adus un record negativ referitor la copiii nou-născuți – puțin peste 200.000. Și mai grav decât atât, în 2021 datele oficiale arată chiar mai rău: sub 180.000 de copii născuți, potrivit informațiilor furnizate de către Institutul Național de Statistică. Având în vedere că declinul demografic reprezintă un fenomen ce continuă să ia amploare, care sunt politicile de încurajare a natalității înaintate de către statul român și, desigur, adaptate zilelor noastre? În timp ce alte state din Uniunea Europeană tratează subiectul cu responsabilitate și îi acordă o importanță crescută, căutând să implementeze măsuri eficiente, cum anume se implică statul român?”, a mai declarat Marius Lucian Lupu.

Organizația de Tineret a PMP consideră este necesar un efort susținut al statului român

Organizația de Tineret a PMP consideră este necesar un efort susținut al statului român pe tema natalității în România. Președintele organizației este de părere că pentru a rezolva această problemă, statul trebuie să implementeze măsuri coerente și complementare.

„Consider că un efort susținut al statului român pe tema natalității este absolut necesar. De la creșe cu locuri suficiente, programe școlare, alocații, stimulente financiare, planuri pentru reintegrarea cu ușurință a mamelor în câmpul muncii etc., vorbim despre nevoia implementării unor măsuri coerente și complementare”, a mai subliniat președintele organizației.

Organizația de Tineret a PMP își exprimă speranța că actuala coaliție de guvernare își va schimba abordarea și va începe să acorde subiectului natalității importanța pe care el ar trebui să o aibă.

Adauga un comentariu