Coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, anunţ şocant privind coronavirusul

Publicat: 06 mai 2020

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă țările să retesteze pneumonii suspecte de la finalul anului trecut, deoarece ar putea descoperi cazuri timpurii de COVID-19.

Îndemnul OMS vine după ce un doctor din Franța a confirmat o infectare cu noul coronavirus din decembrie, cu o lună mai devreme decât primul caz oficial. Purtătorul de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății a spus că informația nu este surprinzătoare.

Christian Lindmeier, purtător de cuvânt al OMS a afirmat că „ar fi grozav dacă toate țările care au avut cazuri suspecte de pneumonii în ultimele luni, fie decembrie, fie noiembrie, le-ar verifica pentru COVID-19. Nu este surprinzător, deoarece primele cazuri de COVID-19 au avut simptome de la începutul lunii decembrie, așa că este posibil ca oameni infectați din Wuhan să fi călătorit atunci și în alte țări”.

Ieri, Agenția de Sănătate Publică a Suediei, care coordonează răspunsul la pandemie, a spus că a identificat un caz încă din noiembrie.
China ar fi știut încă de la mijlocul lunii noiembrie că un nou coronavirus circulă prin Wuhan, dar a ascuns informația, a scris presa internațională care citează un raport prezentat liderilor comuniști de la Beijing, conform digi24.ro.

O analiză genetică efectuată pe mostre prelevate de la peste 7.500 de persoane care au contractat COVID-19 sugerează că noul coronavirus s-a răspândit rapid în lume la finalul anului trecut şi se adaptează la gazdele sale umane, au anunţat miercuri oamenii de ştiinţă, citaţi de Reuters.

Un studiu al cercetătorilor de la Institutul de Genetică de la University College London (UCL) a descoperit aproape 200 de mutaţii genetice recurente ale noului coronavirus – SARS-CoV-2 – care, potrivit oamenilor de ştiinţă, demonstrează că acesta poate evolua pe măsură ce se răspândeşte în rândul oamenilor.

Francois Balloux, profesor la UCL şi cosemnatar al studiului, a declarat că rezultatele demonstrează că o mare proporţie a diversităţii genetice la nivel mondial a SARS-CoV-2 este prezentă în toate ţările cele mai afectate. Acest lucru sugerează că virusul a fost transmis pe scară largă în jurul lumii de la începutul acestei epidemii.

„Toate virusurile suferă mutaţii în mod natural. Mutaţiile în sine nu sunt un lucru rău şi nu există nimic care să sugereze că SARS-CoV-2 suferă mutaţii mai rapid sau mai lent decât era de aşteptat”, a explicat Balloux. „Deocamdată nu putem spune dacă SARS-CoV-2 devine mai mult sau mai puţin letal şi contagios”, a adăugat specialistul.

Peste 3,68 de milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel mondial, iar 256.000 au murit, conform unui bilanţ Reuters.

Infecţiile au fost raportate în peste 210 ţări şi teritorii de la primele cazuri identificate în China, decembrie 2019.

Concluziile echipei de la UCL, publicate miercuri în jurnalul Infection, Genetics and Evolution, confirmă că virusul a apărut la sfârşitul anului 2019, potrivit lui Balloux, înainte de a se răspândi rapid pe tot globul.

Studiul nu a putut confirma punctul de plecare exact al epidemiei.

Echipa condusă de Balloux a analizat genomurile a peste 7.500 de mostre de virus de la pacienţi infectaţi la nivel mondial. Rezultatele se adaugă unui număr tot mai mare de dovezi potrivit cărora virusurile SARS-CoV-2 au un strămoş comun de la sfârşitul anului 2019, sugerând că acesta a fost momentul în care virusul a trecut de la o gazdă animală la om.

Acest lucru înseamnă că este foarte puţin probabil ca virusul care cauzează COVID-19 să fi circulat în rândul oamenilor cu mult timp înainte de a fi detectat pentru prima oară, a spus Balloux.

Un studiu efectuat de cercetători francezi şi publicat la începutul acestei săptămâni a descoperit că un pacient din această ţară a fost diagnosticat cu COVID-19 într-un spital din regiunea Paris la 27 decembrie, cu aproape o lună înainte ca Franţa să confirme primele cazuri.

Comentarii
  • Primul caz in wuhan stim si noi ca a fost constatat oficial pe 17 noiembrie 2019 dar doctorii care au descoperit la un pacient virusul wuhan si au anuntat imediat autoritatile au fost amenintati cu moartea daca divulga acest secret.

  • Virusul WUHAN a trecut de la o gazdă ANIMALA la OM?????????!!!!virusul Wuhan a fost conceput genetic, IN LABORATOR SI IMPRASTIAT INTENTIONAT IN LUME CU DIFERITE TULPINI ALE TIPULUI A, B SAU C,deoarece proteinele sale spike „ţeapă”care sunt prezente în acele coroanei – încorporează părţi ale genomului HIV,inserţiile din proteinele spike ale noului Cov cu secvenţele HIV-1 gp120 şi Gag nu pot fi produse intamplator in natura, NICIODATA NATURA NU POATE SA FACA ACESTE INSERTII CRIMINALE CA SA TREACA DE LA ANIMAL LA OM CUM TOT SPUNE MEREU OMS SI ALTII NEAVIZATI CARE NU FAC STUDII STIINTIFICE DAR FAC AFIRMATII ERONATE FAR SUPORT STIINTIFIC. ESTE VIRUS GENETIC PRODUS IN LABORATORUL DIN WUHAN, se lucreaza din 2015 pentru acest razboi mondial. ESTE DREPTUL NOSTRU SA STIM SI SA CEREM ADEVARUL

  • Virusul asta a fost conceput in biroul viceprimarului Lupascu Costelo zis ZMARDOIUL ,din Comuna Belcesti .Din cauza bauturilor alcoolice si semintelor de dovleac acest virus s-a propagat pe calea aerului si a pus in pericol mii si mii de vieti
    Acuma Andrei Ovidiu are sImptome de COVIT 19 SARS CA PREA IL LAUDA PE cIOBANITA hARTOI .

Adauga un comentariu