Coronavirus

Pacient confirmat cu coronavirus, luat cu izoleta din avion. Acesta nu a respectat carantina

Publicat: 17 mart. 2020

A fost alertă pe Aeroportul din Otopeni, astăzi, 17 martie 2020, după ce oamenii legii au aflat că un pasager este suspect de coronavirus. Călătorul venea cu o cursă de pe ruta Madrid – București și a fost luat cu izoleta de echipele specializate.

Românul a primit de la autoritățile spaniole un certificat în care e menționat că e infectat cu coronavirus.

Bărbatul nu a respectat recomandarea autorităților spaniole privind izolarea la domiciliu timp de 14 zile.

În momentul în care a aterizat, cei de la DSP le-au dat pasagerilor de completat niște formulare prin care li se și aduce la cunoștință că trebuie să stea izolați timp de 14 zile.

„În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.

Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menționăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Adauga un comentariu