Stiri medicale

Pacientii cu COVID-19 pot fi contagiosi cu trei zile inainte de a prezenta simptome

Publicat: 15 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pacientii cu COVID-19 pot fi contagiosi cu trei zile inainte de a prezenta simptome
Pacientii sunt contagiosi cu trei zile inainte de simptome

Pacientii sunt contagiosi cu trei zile inainte de simptome. Pacienții cu boala COVID-19 pot începe să expulzeze coronavirusul infecțios cu două până la trei zile înainte de apariția primelor simptome, potrivit unui studiu publicat astăzi în revista științifică Nature Medicine.

În prezent, măsurile de control și de răspândire a infecției se bazează pe timpul scurs între cazurile dintr-un lanț de transmisie (interval serial) și perioada de incubație (timpul de la infecție până la apariția simptomelor la un pacient).

Dacă intervalul de serie este mai mic decât perioada de incubație, acest lucru indică faptul că transmiterea poate să fi avut loc înainte de apariția simptomelor și, prin urmare, măsurile de control aplicate pot să nu fie corecte, noteaza EFE.

Pentru a le îmbunătăți și a preveni răspândirea infecției, Eric Lau, un cercetător la Universitatea din Hong Kong, și colegii săi au studiat modelele temporale ale răspândirii virusului la 94 de pacienți cu COVID-19 internați la Spitalul Popular din Guangzhou, China.

Pacientii sunt contagiosi cu trei zile inainte de simptome

Cercetătorii au colectat probe din gâtul acestor pacienți din momentul în care simptomele au apărut până la 32 de zile mai târziu și au descoperit că pacienții au avut cea mai mare încărcare virală la debutul simptomelor.

Într-un studiu paralel bazat pe date disponibile publicului, oamenii de știință au analizat profilele de transmitere COVID-19 a 77 de perechi de pacienți (perechi de transmisie) cu o legătură epidemiologică clară, adică cu o mare probabilitate ca cineva să fi infectat pe altcineva.

Din aceste date, cercetătorii au dedus că contagiunea a avut loc cu două până la trei zile înainte de apariția simptomelor.

Autorii avertizeaza, totusi, ca studiul se bazeaza pe memoria pacientilor si amintirea primelor simptome, ceea ce ar putea denatura informațiile.

Adauga un comentariu