Boli si tratamente

Pacienții testați a doua oară pozitiv pentru COVID-19 nu sunt contagioși. Care este explicația

Publicat: 19 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pacienții testați a doua oară pozitiv pentru COVID-19 nu sunt contagioși. Care este explicația
Pacienții vindecati de COVID-19 nu sunt contagioși

Pacienții vindecati de COVID-19 nu sunt contagioși. Cercetătorii au dovezi că pacienții care testează pozitiv pentru coronavirus după recuperare nu sunt capabili să transmită infecția și ar putea avea anticorpi care îi împiedică să se îmbolnăvească din nou.

Oamenii de știință din Centrele coreene pentru controlul și prevenirea bolilor au studiat 285 de supraviețuitori ai Covid-19 care au testat pozitiv coronavirusul după ce boala lor s-a rezolvat aparent, după cum a indicat un rezultat negativ anterior al testului. Așa-numitii pacienți re-pozitivi nu au răspândit nicio infecție persistentă, iar probele de virus colectate de la aceștia nu au putut fi cultivate în cultură, ceea ce indică că pacienții imprastiau particule de virus neinfecțioase sau moarte, noteaza bloomberg.com.

Dovezile emergente din Coreea de Sud sugerează ca cei care s-au recuperat de Covid-19 nu prezintă riscul de a răspândi coronavirusul atunci când măsurile de distanțare fizică sunt relaxate.

Pacienții vindecati de COVID-19 nu sunt contagioși

Rezultatele înseamnă că autoritățile medicale din Coreea de Sud nu vor mai considera persoanele infecțioase după recuperare. Cercetările de luna trecută au arătat că așa-numitele teste PCR pentru acidul nucleic al coronavirusului nu pot face distincția între particulele de virus mort și viabile, ceea ce ar putea da impresia greșită că cineva care testează pozitiv pentru virus rămâne infecțios.

Cercetarea poate ajuta, de asemenea, la testele de anticorpi, care caută markeri în sânge care indică expunerea la noul coronavirus. Experții cred că anticorpii transmit probabil un anumit nivel de protecție împotriva virusului, dar nu au încă o dovadă solidă. Nici nu știu inca cam cât poate dura aceasta imunitate.

Un studiu recent efectuat în Singapore a arătat că pacienții recuperați din sindromul respirator acut sever, sau SARS, au avut „niveluri semnificative de anticorpi neutralizanți” nouă până la 17 ani după infecția inițială, potrivit cercetătorilor.

Alți oameni de știință au descoperit niveluri mai mari de IgM, un anticorp care apare ca răspuns la expunerea la un antigen, la copii, potrivit unui articol publicat pe medRxiv. Aceasta sugerează că populațiile tinere au potențialul de a produce o apărare mai puternică împotriva Covid-19.

Adauga un comentariu