Stiri medicale

Pacientul nr. 1 al Italiei s-a vindecat. Ce povestește bărbatul care și-a infectat inclusiv tatăl, care a decedat

Publicat: 24 mart. 2020

Pacientul nr 1 al Italiei s-a vindecat. Pacientul numărul 1 la Italiei este un tanar de 38 de ani care s-a vindecat recent, fiind chiar si externat. Din regiunea Lombardia, Mattia, a vorbit cu jurnaliştii despre experienţa prin care a trecut şi le-a cerut tuturor să stea acasă, pentru a evita transmiterea virusului.

Barbatul, care a fost diagnosticat cu noul coronavirus pe 21 februarie, şi-a infectat soţia insarcinată şi alţi apropiaţi, printre care şi tatăl său. Batranul a pierdut insa lupta cu boala din cauza complicaţiilor provocate de virus.

„Din experiența mea, oamenii trebuie să înțeleagă că este important să rămână acasă, prevenirea este esențială pentru a nu răspândi virusul, chiar cu prețul depărtării de prieteni și persoane dragi; nu știm cine poate fi contagios”. Acum – a adăugat el – în comparație cu perioada în care am fost internat, este posibil să nu existe medici disponibili. Vă puteți recupera de la această boală, dar stati in casa”, este mesajul tanarului care a respirat doar ajutat de aparate aproape o luna de zile.

Pierderea mirosului și a gustului – posibile semne de Covid-19, avertizează medicii

Pierderea mirosului și gustului, semne de Covid-19. Academia Americană de Otorrinolaringologie sustine că simptomele de anosmie sau lipsa simțului mirosului și disgeuzia sau lipsa gustului ar trebui utilizate pentru a identifica posibile infecții cu Covid-19.

„Anosmia, în special, a fost observată la pacienții care au fost testate pozitiv pentru coronavirus fără alte simptome”, se arată într-o declarație de pe site-ul academiei. Aceste simptome „garantează o considerație serioasă pentru auto-izolare și testarea acestor persoane”, continuă declarația.

Academia a făcut anunțul după ce ENT UK, o organizație profesională reprezentând chirurgi ORL din Marea Britanie, a declarat într-o intervenție separată pe site-ul său, sâmbătă, că anosmia ar putea fi un alt simptom al infecției cu noul coronavirus.

Pacientul nr 1 al Italiei s-a vindecat

De multă vreme se cunoaște în literatura medicală că o pierdere bruscă de miros, sau anosmia, poate fi asociată cu anumite infecții respiratorii.

„Se presupune că coronavirusurile descrise anterior reprezintă 10-15% din cazuri. Prin urmare, poate nu este surprinzător faptul că noul virus COVID-19 ar provoca, de asemenea, anosmie la pacienții infectați”, se arată în declarație.

„Există deja dovezi bune din Coreea de Sud, China și Italia că un număr semnificativ de pacienți cu infecție COVID-19 dovedită au dezvoltat anosmia”, se arată în declarație.loading...

Adauga un comentariu