Culinar

Pâine de casă după rețeta simplă. Tot ce trebuie să știi pentru a obține o pâine pufoasă și gustoasă

Publicat: 25 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pâine de casă după rețeta simplă. Tot ce trebuie să știi pentru a obține o pâine pufoasă și gustoasă
Pâinea de casă făcută după rețeta simplă este fragedă, crocantă și gustoasă, iar mirosul îmbietor le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei.

Dacă vrem să aducem la masă savoarea bucatelor din vremea copilăriei, putem face o pâine de casă după rețeta simplă. Aceasta se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Iată tot ce trebuie să știi pentru a obține o pâine pufoasă și gustoasă.

Pâine de casă după rețeta simplă

Atunci când vrem să pregătim o pâine de casă după rețeta simplă, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat. Pâinea de casă are un gust aparte, iar mirosul îmbietor le va aminti celor dragi de copilărie și de rețetele delicioase ale bunicii. Pentru acest preparat culinar avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul va fi garantat.

Pâinea de casă poate fi făcută la tavă, la cuptor, cu drojdie proasptă, uscată sau cu aluat făcut cu untură. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Cu un aluat fraged și pufos putem pregăti și cele mai bune prăjituri și fursecuri de casă sau niște covrigei crocanți cu mac. Pentru începătorii în bucătărie ideală este o pâine de casă făcută după rețeta simplă. Cu siguranță se va obține la final o pâine de casă crocantă, gustoasă și fragedă.

Trucuri care te vor ajuta să obții un preparat perfect

Pentru gustoasa pâine de casă vom avea nevoie de 500 g de făină, 250 ml de apă, 20 g de drojdie proaspătă, 1 linguriță de zahăr, 1 linguriță de sare și 20 ml de ulei.

Mai întâi se cerne făina și se pune într-un vas mare apoi se adaugă sare și se toarnă apa călduță. După aceea se pregătește maiaua de drojdie. Într-un bol se pune drojdia sfărâmată, se adaugă zahărul și se amestecă foarte bine împreună cu 50 ml de apă caldă. Se lasă maiaua să se activeze și să își dubleze volumul.

Se creează în mijlocul făinii un pic de loc apoi se pune maiaua de drojdie. Se amestecă făina împreună cu maiaua, apoi se toarnă treptat apa caldă. Se poate prepara aluatul de pâine cu lapte în loc de apă. La final, se adaugă uleiul apoi se frământă foarte bine. Se pune aluatul frământat într-un vas încăpător și se lasă la dospit. După aceea i se dă aluatului forma de pâine alungită.

Se pune pâinea în tava de copt, se crestează deasupra cu un cuțit și se mai lasă 10 minute la dospit în tavă. Se pune pâinea la cuptor și se lasă timp de 45-50 de minute până când capătă o crustă delicioasă, iar la interior este pufoasă și fragedă. Când este gata, se scoate pâinea de casă din cuptor, se lasă la răcit apoi se feliază și se servește împreună cu alte bucate alese.

Pâinea de casă făcută după rețeta simplă este fragedă, crocantă și gustoasă, iar mirosul îmbietor le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Pâinea făcută la cuptor după rețeta bunicii este ideală pentru iubitorii de preparate tradiționale. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged cu untură sau cu ulei.

Adauga un comentariu