Actualitate

Pakistan a ales să taie serviciile de telefonie mobilă pentru cei care refuză vaccinarea împotriva COVID-19

Publicat: 15 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pakistan a ales să taie serviciile de telefonie mobilă pentru cei care refuză vaccinarea împotriva COVID-19
Islamabad a interzis accesul la telefonia mobilă dacă persoanele nu se vacinează împotriva COVID-19

Măsuri inedite într-un stat din Pakistan unde autorităţile au decis să limiteze serviciile de telefonie mobilă oricărei persoane care refuză vaccinarea împotriva COVID-19. Aşadar, dacă refuzi să te vaccinezi nu mai poţi folosi serviciile de telefonie mobilă.

Autorităţile din provincia Islamabad speră că în acest fel să aibă 420.000 de vaccinaţi în fiecare zi. Provincia cu pricina este cea mai populată locație din Pakistan.

Islamabad din Pakistan a limitat accestul la telefonie mobilă persoanelor care refuză vaccinarea

Locuitorii care nu se vaccinează împotriva COVID-19 nu vor mai putea beneficia de serviciile de telefonie mobilă. Aşadar, Guvernul local din Islamabad devine prima regiune din lume care impun măsuri atât de drastice. Autorităţile speră, după luarea deciziei, la o creștere mare a numărului de persoane care vor să se vaccineze.

Decizia cel puţin inedită a fost luată în cursul săptămânii trecute iar cel care a fost iniţiatorul a fost dr. Yasmin Rashis, ministrul Sănătății din provincia menţionată mai sus. Ca o argumentare a deciziei, medicul a precizat faptul că principala prioritate a guvernului local este sănătatea cetăţenilor iar singura modalitate pentru a proteja acest lucru este vaccinarea care va pune capăt pandemiei de COVID-19 din regiune.

Măsura luată ar putea avea efect invers! Oamenii încep să nu mai aibă încredere în Guvern

Măsura a fost aspru criticată de pakistanezii care au început să nu mai aibă încredere în Guvernul din Islamabad. De altfel, oamenii nu sunt bine informaţi referitor la importanţa vaccinării împotriva COVID-19. Multe persoane sunt îngrijorate de efectele secundare experimentate de mai multe persoane care au fost vaccinaţi.

În general, pakistanezii nu sunt bine informaţi cu privire la importanţa vaccinării împotriva Covid-19 şi mulţi sunt îngrijoraţi de efectele secundare experimentate de o mulţime de oameni care au fost vaccinaţi. Oamenii care au avut obiecţii cu referire la iniţiativa dr. Yasmin Rashid se tem că aceasta ar putea, de fapt, să alimenteze neîncrederea în guvern şi în vaccinuri.

Campania de vaccinare din România bate pasul pe loc

 

Un exemplu apropriat de cel al Pakistatului, când vine vorba despre vaccinare este România. Campania de vaccinare din țară bate pasul pe loc. Campania de vaccinare a fost aspru criticată de liderii din opoziție. Altfel spus, Marcel Ciolacu a tras un semnal de alarmă referitor la faptul că România este pe penultimul loc din Europa iar la nivel mondial, România se ” bate” pentru un loc cu Macao>

(…) Guvernul trebuie să plece pentru că şi-a bătut joc de şansa României de a-și reveni după criza pandemică. Singurul scop real al PNRR a fost să încerce să dospească miliarde de euro pentru firmele de casă. Guvernul Citu trebuie să plece că a ratat total campania de vaccinare. 25% sunt vaccinaţi în România cu cel puțin o doză, ne aflăm pe locul 25 din 27 în Europa. La nivel mondial ne batem cu Macao pentru ultimul loc. a menționat Marcel Ciolacu.

Pakistan este o țară majoritat islamică ce are o lungă istorie sângeroasă. Victima a mai multor războie, Pakistanul a avut de-a lungul istoriei adevărate carnagii. Unul dintre cele mai dureroase momente din istorie s-a produs în 16 decembrie 2014 când cel putin 150 de persoane au fost ucise, din care 133 elevi, în urma unui atentat terorist.

 

Adauga un comentariu