La Palatul Culturii din Iași este programată o dezbatere culturală internațională. „MediCult: Medierea culturală – implicații, oportunități, resurse”, într-o interesantă dezbatere, astăzi, 18 noiembrie 2022, la Palatul Culturii din Iași, începând cu ora 9:00. Medierea culturală este un nou concept intrat în practicile organizațiilor culturale din România. Acesta regrupează un ansamblu de activități complexe și polimorfe, ce țintesc atingerea unor obiective culturale, sociale și educative specifice: dezvoltarea de noi categorii de public în cadrul organizațiilor culturale, accesibilizarea colecțiilor, incluziunea socio-culturală sau crearea discursului curatorial
Astăzi, 18 noiembrie 2022, începând cu ora 9:00, la Palatul Culturii din Iași este programată o interesantă dezbatere culturală internațională. Aceasta este intitulată „MediCult: Medierea culturală – implicații, oportunități, resurse”.
Medierea culturală este un nou concept intrat în practicile organizațiilor culturale din România. Acesta regrupează un ansamblu de activități complexe și polimorfe, ce țintesc atingerea unor obiective culturale, sociale și educative specifice: dezvoltarea de noi categorii de public în cadrul organizațiilor culturale, accesibilizarea colecțiilor, incluziunea socio-culturală sau crearea discursului curatorial.
Palatul Culturii din Iași organizează o dezbatere culturală internațională
Din dorința de a aborda într-o manieră cât mai dinamică această temă și de a permite specialiștilor să dezbată și să ilustreze aplicativitatea conceptului de mediere în domeniul culturii, Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași organizează în data de 18 noiembrie 2022, în Sala „Ștefan Procopiu” de la Palatul Culturii din Iași, conferința internațională „MediCult: Medierea culturală – implicații, oportunități, resurse”.
Manifestarea își propune să creeze un spațiu de reflecție comun între profesioniștii din structurile culturale din România și din străinătate, declinând multiplele implicații, oportunități și resurse pe care le presupune medierea culturală, în contextul extins al evoluției și mutației misiunilor instituțiilor culturale din zilele noastre. Accesul persoanelor interesate de tema propusă este liber.
Dialog filosofic. „Despre comportamentul echilibrat. Calea nobilă cu opt brațe”
De asemenea, seria de conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică, organizată de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul CMNM, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” – Filiala Iași, continua sâmbătă, 19 noiembrie 2022, începând cu ora 14:00, la Muzeul „Poni-Cernătescu”. „Despre comportamentul echilibrat. Calea nobilă cu opt brațe” este tema abordată în cadrul acestei prelegeri susținute de Marius Andro, director „Noua Acropolă” Iași, eveniment care marchează Ziua Mondială a Filosofiei.
„Noua Acropolă” din România este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi. În acest sens, asociația susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală și comparată a filosofiilor și științelor.
Așadar, pe lângă asta, Palatul Culturii din Iași organizează o dezbatere culturală internațională.