Boli si tratamente

Incontinență: utilizarea prelungită de pampersi este periculoasa

Publicat: 08 iul. 2020
Pampersii de incontinență urina sunt periculosi
Pampersii de incontinență urina sunt periculosi

Pampersii de incontinență urinara sunt periculosi. Un nou raport arată că pampersii pentru incontinență au niveluri excesiv de mari de substanțe chimice, care pot deteriora pielea pe termen lung.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Mediului și Sănătății în Muncă (ANSES) din Franta tocmai a publicat un raport de evaluare a riscurilor legate de substanțele chimice prezente în pampersii pentru incontinență. Aceste dispozitive medicale folosite pentru a reține urina și scaunul persoanelor incontinente sunt utilizate pe scară largă la persoanele în vârstă la domiciliu, în spitale sau în azile.

Pampersii de incontinență urinara sunt periculosi

Acestea nu sunt insa fără riscuri. Agenția a identificat depășiri ale pragului admis pentru mai multe substanțe chimice, cum ar fi dioxine, furani și formaldehide. Problema principală constă în utilizarea acestor protecții pe termen lung (mai mult de un an), așa cum se întâmplă adesea.

Riscul pentru sănătate? Acestea ar putea provoca leziuni ale pielii. Potrivit femmeactuelle.fr, ANSES recomandă în raportul său profesioniștilor din domeniul sănătății, îngrijitorilor și utilizatorilor să le schimbe frecvent, apoi să efectueze o curățare și uscare riguroasă a pielii, pentru a reduce la minimum aceste afectări dermatologice.

Incontinența, soluții pentru persoanele

Contrar credinței populare, există numeroase soluții pentru a gestiona sau rezolva o problemă de incontinență după 65 de ani. În primul rând, stabilirea ședințelor de reeducare perineală cu un fizioterapeut, pentru a resuscita zona pelvina. Când acestea nu sunt suficiente, medicamentele pot fi folosute în anumite cazuri. Tehnici chirurgicale există ca ultimă soluție.

Adauga un comentariu