Sport

Pandemia de COVID-19 a decalat finalul de sezon în Liga I de fotbal! Anunțul FRF

Publicat: 10 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pandemia de COVID-19 a decalat finalul de sezon în Liga I de fotbal Anunțul FRF
Pandemia de COVID-19 a decalat finalul de sezon din Liga 1 de fotbal

Pandemia de COVID-19 a decalat finalul de sezon în Liga I de fotbal, iar Federația Română de Fotbal a decis că ultima etapă din play-out va avea loc pe 5 august, iar barajul pentru promovarea/menținerea în Liga 1 se va disputa pe 9 și 12 august

Pandemia de COVID-19 a decalat finalul de sezon din Liga I de fotbal. Ultima etapă din play-out va avea loc pe 5 august, iar barajul pentru menținerea în Liga 1 se va disputa pe 9 și 12 august. Prin hotărârea Comitetului de Urgență FRF din 9 iulie, calendarul competițional al Ligii 1 a suferit modificări: play-out-ul se va încheia pe 5 august. La solicitarea Ligii Profesioniste de Fotbal, etapa 10 din play-out s-a mutat din data de 14 iulie în data de 18 iulie, decalându-se astfel fiecare următoare etapă până la finalul sezonului. Etapa 14 din play-out, ultima din acest sezon, programată inițial pe 1 august, se va disputa în data de 5 august.

Prin urmare, și barajul pentru promovarea/menținerea în Liga 1, în care locul 6 din play-out Ligii 1 va întâlni în dublă manșă a treia clasată din play-off-ul Ligii 2, se va disputa mai târziu decât era programat inițial, mai exact în datele de 9 și 12 august 2020. Finala Cupei României la fotbal se va disputa miercuri, 22 iulie, de la ora 20:00, pe Stadionul „Ilie Oană”, din Ploiești.
După cum se știe, inițial finala Cupei urma să se desfășoare pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, dar Federația a decis mutarea din cauză că oricum la meci nu vor putea fi prezenți spectatori.

FCSB, prima calificată în finala Cupei României 2019-2020

FCSB este prima calificată în ultimul act al sezonului, după 3-0 și 1-0 cu Dinamo. Chiar dacă Dinamo a făcut memoriu împotriva FCSB-ului pentru folosirea lui Andrei Vlad la meciul tur, e puțin probabil să câștige pentru că regulamentul îi dă dreptate echipei antrenate de Bogdan Vintilă.

Înaintea partidei FCSB-Dinamo, suporterii alb-roșilor au făcut valuri

Înaintea partidei FCSB-Dinamo, scor 1-0, în returul semifinalei Cupei României la fotbal, a apărut informația că Andrei Vlad nu ar fi avut drept de joc la partida tur, scor 3-0 pentru roș-albaștrii, din cauza cumulului de cartonașe galbene.
Memoriul lui Dinamo a agitat spiritele în ambele tabere, dar în proporție de 99,99 la sută, câinii nu vor avea câștig de cauză. În mod surprinzător, Adi Mihalcea a spus însă că nu este la curent cu o astfel de acțiune, reacție taxată de Helmut Duckadam la Fotbal Club.

Dinamo nu are nicio șansă să câștige cu 3-0 la masa verde

De altfel, patronul FCSB era liniștit aseară. „Da, este o neconcordanță între ROAF și Regulamentul Disciplinar, dar când e așa, primează Regulamentul. I-am și spus lui Vali (n.r.- Argăseală, președintele FCSB) să facă hârtie la Comitetul Executiv, să nu mai fie și așa, și așa. Nu e nicio problemă, avea drept de joc”.

Ce scrie în Regulamentul Disciplinar legat de cumulul de cartonașe galbene în Cupa României

„Cartonașele galbene sunt preluate în cadrul fazelor succesive ale aceleiași competiții. Prin excepție, avertismentele primite în prima fază a competiției/până în optimile de finală ale Cupei României nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei. Conform acestui articol, lui Vlad i se contabiliza un singur cartonaș galben, cel primit în „sferturi” cu Hermannstadt.
Spre deosebire de Regulamentul Disciplinar, în ROAF momentul anulării cartonașelor galbene este „înainte de optimile de finală”.

Adauga un comentariu