International

Pandemia de COVID golește, din nou, străzile din Europa! Imaginile pustiității – FOTO

Publicat: 25 oct. 2020
O călugăriță trece pe lângă Ceasul Astronomic de pe o piață aproape goală din orașul vechi din Praga, Republica Cehă, vineri, 23 octombrie 2020
O călugăriță trece pe lângă Ceasul Astronomic de pe o piață aproape goală din orașul vechi din Praga, Republica Cehă, vineri, 23 octombrie 2020

În mare parte din Europa, piețele și străzile orașelor, fie că sunt bulevarde largi și elegante, cum ar fi la Paris sau aleile pietruite din Roma, servesc drept extensii animate de seară ale locurilor de locuit, locuri de adunat și de văzut, zone de râs, chat și băut cu prietenii.

Totuși, pe măsură ce continentul este lovit puternic de un val de noi infecții zilnice, guvernele europene au pus din nou limitări asupra modului în care locuiesc și socializează rezidenții. Ca răspuns, fotografii AP din toată Europa au oferit un instantaneu despre cum arată și se simte acum vineri seara – poarta de intrare în weekend.

În Italia, o „passeggiata” sau o plimbare este un ritual după cină

De exemplu, în Italia, o „passeggiata” sau o plimbare este un ritual după cină. Și din moment ce cină acolo și în mare parte din sudul Europei începe adesea la ora 21 sau chiar mai târziu, oamenii sunt afară frecvent până la miezul nopții sau mai departe, dezbătând politici, discutând despre vremuri vechi, oprindu-se să studieze vitrinele, să cumpere o înghețată sau să fum.

Străzile Parisului și ale altor orașe mari din Franța au fost pustii noaptea după ce autoritățile au impus un toc de reținere între orele 21:00 și 06:00 pentru a încerca să limiteze un val de coronavirus care a văzut Franța în fruntea primului milion de infecții totale. Mișcarea a scufundat străzile Parisului zgomotoase și zgomotoase în liniște și întuneric – doar câteva mașini și autobuze aproape goale și trenuri de metrou încă funcționează.

Cu turiștii interzişi să intre în Italia din multe țări în timpul pandemiei, inclusiv din Statele Unite, centrul istoric al Romei a fost crud pustiu. Tinerii romani care obișnuiau să stea până la orele mici pentru bere și cocktailuri în piețe iconice, cum ar fi Campo de ‘Fiori, din epoca medievală, sunt interzise din astfel de piețe de la 21:00 până la miezul nopții, când intră în funcțiune toată regiunea.

Bruxelles aproape gol din cauza pandemiei

O arcadă populară și cavernoasă din Bruxelles care, de generații, i-a atras pe petrecăreți care caută plăcuțe de midii pentru a se spăla cu faimoasele beri ale orașului, din păcate, nu mai răsună cu râsete și conversații seara târziu.

Și uitați de o noapte la pub cu cei mai buni prieteni sau prieteni de birou din Londra. Sub noi restricții mai stricte, oamenii pot ieși să mănânce sau să bea doar cu membrii propriilor gospodării. Cei cărora le place să se dezlănțuie pe ringul de dans au fost dezamăgiți în Marea Britanie din martie, când cluburile de noapte au fost închise.

Barurile și restaurantele din Barcelona au fost închise din nou pentru servirea mesei și a ghișeelor, deoarece un nou val de infecții a împins Spania peste 1 milion de cazuri în total. În acel oraș exuberant din nord-est, acum sunt permise doar livrări sau livrări.

Cu toate acestea, la Moscova, capitala țării europene cu cel mai mare număr de infecții confirmate – mai mult de 1,47 milioane de cazuri – străzile sunt agitate, puțini se obosesc să poarte măști sau să păstreze o distanță de siguranță, și au luat cu asalt barurile și restaurantele.

Autoritățile ruse au ordonat angajaților și clienților din locurile deschise între miezul nopții și 6 dimineața să se înregistreze în scopuri de urmărire a contactelor, însă guvernul președintelui Vladimir Putin pare hotărât să evite orice blocare națională care ar putea să-i afecteze popularitatea.

Adauga un comentariu