National

Panică în Vaslui, după ce un bărbat s-a infectat cu varianta Omicron. Vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra

Publicat: 06 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Panică în Vaslui după ce un bărbat s-a infectat cu varianta Omicron. Vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Varianta Omicron

Vasluianul infectat cu Omicron vrea să își păstreze anonimatul, mai ales că vecinii deja au început să aibă o atitudine ostilă față de el.

Bărbatul de 59 de ani este izolat într-un apartament situat la un etaj superior într-un bloc din Bârlad. Vecinii sunt panicați că s-ar putea infecta cu această nouă tulpină, mai ales după ce au apărut informații în presă că această noua mutație a virusului este mai contagioasă.

Inclusiv polițiștii sunt îngroziți și atunci când îl verifică, oamenii legii îl sună din fața blocului și îl pun să se afișeze la fereastră, nu urcă la ușa acestuia și nici nu-l lasă să deschidă geamul, informează Vremea Nouă.

”Primele 2 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România. În această după-amiază, Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino Bucureșși care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice. Se așteaptă rezultatul secvențierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizăm că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2”, informează oficialii Ministerului Sănătății.

Pacientul zero Omicron din România

O femeie, de 48 de ani, din Codlea este infectată cu tulpina Omicron. Românca a mărturisit că a stat în Africa mai mult de o lună. Din fericire, starea sa de sănătate este stabilă, femeia nu are dureri de cap, nici de gât şi nu simte alte dureri.

Femeia de 48 de ani din Codlea a oferit şi primele declaraţii.

„Mă simt bine. În afară că am călătorit mult în avion şi un pic, na, se simte de la aerul condiţionat. Nu am febră, nu am dureri, respir foarte bine”, a spus femeia.

Mai mult decât atât, românca a declarat că toți oamenii din Africa se „protejau ca la carte”. De când a revenit în ţară femeia se află în carantină, la domiciliu.

„Eu acolo am văzut că oamenii se protejează foarte mult. Foarte mult. Au grijă, în toate magazinele, în toate încăperile unde intri te dezinfectează, porţi mască, îţi ia temperatura”, a mai spus femeia.

Adauga un comentariu