Local

Panică între ieşeni! Acest medicament nu se mai găseşte pe piaţă. Medicii ieşeni au clarificat situaţia

Publicat: 18 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Panică între ieşeni Acest medicament nu se mai găseşte pe piaţă. Medicii ieşeni au clarificat situaţia

Pacienţii ieşeni cu probleme medicale endocrinologice au intrat în panică. Când au ajuns la farmacie au constatat că medicamentul care le ţinea boala sub control nu se mai găseşte pe piaţă. Iniţial, medicii endocrinologi au primit zeci de telefoane pentru a răspunde întrebărilor adresate de pacienţi.

Medicamentul novothyral era de negăsit în toată țara. Medicii ieşeni explica că pacienţii nu au niciun motiv de îngrijorare. Medicamentul va reintra în curând pe piaţă.

„Recomandăm pacienţilor cărora le-a fost prescris medicamentul novothyral să consulte medicul curant endocrinolog pentru a-i prescrie un nou medicament. În acest moment, un înlocuitor foarte bun este eutirox. Sub nicio formă nu recomandăm pacienţilor să-şi procure medicamente fără prescripţie medicală. Ambele medicamente sunt decontate prin programul naţional de sănătate doar dacă bolnavul primeşte trimitere de la medicul specialist. Situaţia se va remedia curând.”, a declarat conf. dr. Cristina Preda, şef secţie de Endocrinologie a Spitalului Sfântul Spiridon Iaşi.

Adauga un comentariu