International

Panică pe insula Creta din Grecia unde un puternic cutremur a avut loc

Publicat: 12 oct. 2021
Cutremur puternic în Grecia (2)
Cutremur puternic în Grecia

Grecia trece printr-o perioadă extrem de încordată din punct de vedere al fenomenelor meteo sau naturale. În urmă cu puţin timp, pe insula Creta s-a produs un puternic cutremur care a indus panică pe străzile din regiune.

Cutremurul, cu o magnitudine de 6,3 grade pe scara Richter a avut loc la o adâncime de 2 kilometri şi este al doilea produs în doar două săptămâni.

Cutremurul puternic pe insula Creta din Grecia a creat panică pe străzi

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs marţi în zona insulei Creta din Grecia, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), informează Reuters.

Seismul a avut epicentrul la o adâncime de 2 kilometri, a precizat EMSC. Este al doilea cutremur produs în doar două săptămâni pe insula Creta. Ultimul cutremur puternic a fost în septembrie când seismul cu o magnitudine de peste 5 grade pe scara Richter a făcut o victimă.

Precedentul cutremur din Grecia a făcut o victimă, o persoană a murit

Un bărbat a murit când cupola unei biserici din orașul Arkalochori a cedat în timpul lucrărilor de renovare, a spus un oficial de poliție. Autoritățile de protecție civilă au declarat că nouă persoane au fost rănite în urma cutremurului de pe insula Creta din Grecia, care a deteriorat multe clădiri.

Cutremurul i-a determinat pe mulți oameni din orașul principal din Creta, Heraklion, să se grăbească în aer liber. Școlarilor li s-a spus să părăsească sălile de clasă, adunându-se în curțile școlilor și pe piețele orașului.

„S-a simțit destul de puternic și a durat multe secunde”, a declarat un primar local pentru televiziunea Skai.

Este al treilea cutremur din Grecia în doar câteva luni

Grecia a mai fost lovită de cutremure puternice în 2021. Vorbim despre faptul că pe data de 22 iunie 2021, țara Europeană a fost lovită de un seism cu magnitudinea de 5.6 grade pe scara Richter, iar autoritățile nu au declanșat alerta de tsunami. Cutremurul a avut peste zece replici, cea mai puternică având 3.9 grade.

Dodecanezul sau Arhipelagul Dodecanez, este un grup de 12 insule care face parte din insulele Sporade de Sud aparținând Greciei, fiind situat în Marea Egee, între Ciclade și Turcia.

În urmă cu câteva luni, Grecia a fost nevoită să obțină sprijin european după ce o serie de incendii puternice au făcut ravagii în țară. Cele mai puternice și periculoase focare au fost cele din Attica, din zona Atenei, cele din insula Evia și cele din Elida, zonă din nord-vestul peninsulei Peloponez. În paralel, parchetul din Atena a deschis o anchetă în cazul incendiilor fiindcă se bănuiește că unele focare nu au pornit din cauza naturală. Flăcările imense au blocat autostrada care leagă sudul de nordul țării. Circulația a fost închisă în ambele sensuri.

Adauga un comentariu