Local

Papa Francisc, copleşit de emoţii de o bunică şi nepoţelul său, când a venit în vizita istorică la Iași

Publicat: 21 sept. 2020
O bunică și nepoțelul său, din Iași, l-au impresionat pe Papa Francisc

La Iaşi, în cea de-a doua zi a călătoriei apostolice în România, în urmă cu un an, Papa Francisc a întâlnit privirea fericită a unei femei în vârstă, care-şi ţinea în braţe nepoţelul de câteva săptămâni. Impresionat de acest tablou de viaţă, în discursul ţinut succesiv, pe scena din faţa Palatului Culturii, a adăugat o memorabilă reflecţie. În esenţă, pontiful a amintit că credinţa nu se transmite prin cuvinte, ci prin gesturi, priviri şi mângâieri precum cele primite de la mamele şi bunicile noastre.

O imagine cu o bătrână și nepotul său, din Iași, a făcut înconjurul lumii

Imaginea ce surprinde bătrânica alături de nepoțelul său a făcut înconjurul lumii, fiind publicată de presa italiană prin intermediul ziarului La Stampa. Toată lumea catolică a văzut fotografia, publicată anul trecut de Vatican News și tipărită acum de Lev.

În mulţimea care l-a întâmpinat pe Sfântul Părinte la Iaşi, o bunică surâzătoare îşi întinde braţele cu un nepoţel de circa două luni, pentru a-l arăta papei Francisc iar pontiful să-l binecuvânteze. Se vede că scena – care vorbeşte despre legătura dintre generaţii şi despre transmiterea credinţei graţie angajării părinţilor şi bunicilor – l-a mişcat într-atât de mult pe pontif încât a simţit nevoia de a interveni liber la finalul discursului şi a dezvălui mulţimii sentimente trăite în faţa fericirii acestei bunici care ţine în braţe viitorul de viaţă şi de credinţă al familiei ei.

Mesajul Papei Francisc

Vă repropunem cuvintele papei Francisc: «Vreau să vă rămână spus [nu să vă povestesc] o experienţă pe care am trăit-o în timp ce intrăm în Piaţă. Era o femeie înaintată în vârstă, destul de vârstnică, o bunică. Avea în braţe un nepoţel de vreo două luni mai mult sau mai puţin, n-avea mai mult. Când am trecut, mi l-a arătat. Surâdea. Şi surâdea cu un surâs de complicitate, ca şi cum mi-ar fi spus „Priviţi, acum pot visa!” M-am emoţionat pe moment şi n-am avut curajul să merg şi s-o aduc aici, în faţă. De aceea vă istorisesc. Bunicii visează atunci când merg înainte, graţie nepoţilor care au curaj atunci când îşi iau rădăcini de la bunici.»

«România» – a mai spus papa Francisc la Iaşi, în cea de-a doua zi a călătoriei apostolice – «este „grădina Maicii Domnului”, și în această întâlnire am putut să-mi dau seama de aceasta, pentru că ea este o Mamă care cultivă visurile fiilor, care le păzește speranțele, care aduce bucuria în casă. Este o Mamă duioasă și concretă, care are grijă de noi. Voi sunteți comunitatea vie și înfloritoare, plină de speranță, pe care o putem oferi Mamei. Ei, Maicii Domnului, să-i consacrăm viitorul tinerilor, viitorul familiilor și al Bisericii.»

Adauga un comentariu