International

Papa Francisc dorește o lege prin care homosexualii să-și poată întemeia o familie: „Ei sunt copiii lui Dumnezeu şi au dreptul la o familie”

Publicat: 21 oct. 2020
Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc îndeamnă, într-un documentar prezentat miercuri la Roma, ca homosexualii să fie protejaţi prin legi privind uniunea civilă, cea mai clară declaraţie cu privire la acest subiect de până acum a Suveranului Pontif, relatează Reuters.

”Homosexualii au dreptul să facă parte dintr-o familie. Ei sunt copiii lui Dumnezeu şi au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui dat afară sau făcut să sufere din această cauză”, declară Papa argentinian în acest documentar, intitulat ”Francesco”, citat de Catholic News Agency.

”Ceea ce trebuie să creăm este o lege a uniunii civile. În acest fel sunt protejaţi legal. Eu am apărat acest lucru”, declară Suveranul Pontif.

Aceste declaraţii ale Papei Francisc reprezintă o schimbare majoră de poziţie faţă de doctrina vaticanului.

Papa Francisc îndeamnă populația să nu mai bârfească. El compară bârfele cu „o ciumă mai îngrozitoare decât COVID-19”

Papa Francisc îndeamnă populația să nu mai bârfească. El compară bârfele cu „o ciumă mai îngrozitoare decât COVID-19”. Duminică, în timpul rugăciunii sale săptămânale „Angelus”, pe care a rostit-o de la fereastra Palatului Apostolic din Piaţa San Pietro din Vatican, Papa Francisc a transmis un îndemn. Acesta se axează pe bârfe și pe faptul că ar trebui ignorate de către credincioși, numindu-le „o ciumă mai îngrozitoare decât COVID-19”. Astfel că, suveranul pontif este de părere că nu ar trebui să procedăm în acest fel, atunci auzim de defectul pe care cineva îl are.

„Atunci când vedem la un frate sau la o soră o greşeală, un defect, primul lucru pe care îl facem este să mergem să le spunem şi altora despre acel lucru. Şi bârfim”, a explicat suveranul pontif.

De asemenea, Papa Francisc crede că bârfele sunt menite să afecteze Biserica, fapt ce duce la compararea acestora cu diavolul, „mincinosul care vrea să dezbine Biserica”.

Papa Francisc a făcut un apel către întreaga omenire: „Cererea noastră epuizează lumea naturală. Timpul este pe sfârșite”

Papa Francisc a îndemnat marţi statele din lumea întreagă să lupte împotriva încălzirii globale în conformitate cu Acordul pentru climă încheiat în 2015 la Paris, pronunţându-se astfel într-o chestiune care figurează printre temele abordate în cursa prezidenţială americană, relatează Reuters.

Societatea modernă a împins planeta dincolo de limitele ei, iar timpul pentru remedierea situaţiei de urgenţă climatică ”este pe sfârşite”, a spus suveranul pontif.

Papa Francisc a făcut un apel către întreaga omenire

”Cererea noastră constantă pentru dezvoltare şi ciclul fără sfârşit al producţiei şi consumului epuizează lumea naturală”, a declarat papa Francisc.

”Pădurile se răresc, solul se erodează, câmpurile dispar, deşerturile înaintează, mările devin mai acide, iar furtunile sunt mai intense. Creaţia geme de durere!”, a atras atenţia liderul de la Vatican.

Papa Francisc a transmis acest mesaj în ziua în care bisericile creştine marchează Ziua Mondială de Rugăciune pentru Ocrotirea Creaţiei.

”Trebuie să facem tot ceea ce este posibil pentru limitarea creşterii temperaturii medii globale sub pragul de 1,5 grade Celsius, după cum prevede Acordul pentru Climă de la Paris, pentru că depăşirea acestei limite s-ar dovedi catastrofală, în special pentru cele mai sărace comunităţi din lume”, a adăugat papa Francisc.

Preşedintele american Donald Trump a demarat un proces pentru eliminarea Statelor Unite – sursa numărul 2 de gaze cu efect de seră la nivel mondial, în urma Chinei – din acordul care a adus statele lumii laolaltă pentru atenuarea încălzirii globale, argumentând că este un demers prea costisitor, notează Reuters.

Contracandidatul său la alegerile prezidenţiale, politicianul democrat Joe Biden, a declarat că va readuce Statele Unite la statutul unei ţări ce deţine un rol de conducere în lupta contra schimbărilor climatice, readucând naţiunea americană la viitoarele negocieri climatice pentru atingerea obiectivelor stipulate în Acordul pentru climă de la Paris.

Papa Francisc a adăugat că pierderea biodiversităţii, dezastrele climatice şi impactul disproporţionat al actualei pandemii de coronavirus asupra celor nevoiaşi şi vulnerabili reprezintă ”semnale de alarmă în faţa lăcomiei nestăvilite şi a consumului”.

Comentarii
  • or fi copiii lui dumnezeu dar sunt deviati cum pot intemeia homosexualii o familie cum pot adopta un copil ce sa vada acel copil acel copil va face si el la fel eu as da o lege sa fie pusi la temnita homosexualii sa scapam de ei nebuni deviati mintal, impuscati si gata nimeni nu poate intelege o casatorie, o familie intre doi barbati, papa este contrar crestinismului cred ca a luat-o razna cu capul de ce dumnezeu a lasat pe adam si eva deci o femeie si un barbat dumnezeu nu vorbeste de 2 barbati sau 2 femei

  • Acest DRAC nu-i papa e Satan.Oare a auzit de Sodoma și Gomora?Stie săracul de el de ce au fost șterse de pe fata pământului?!!Poate și EL este căsătorit cu Vreun Cardinal. Sa spună sa știe toată lumea. Pai ne miram de tot ce se întîmplă?

  • Sa vina jihadiștii să-l convingă pe papa cai normal sa fii poponar sau lezbiene. Cred ca părinții lui se răsucesc in mormant!!! Cred ca e bătrân și și-a pierdut mințile.Nu cunoaște Biblia!!!!

  • Iisus nu a condamnat niciodata pe nimeni, doar pe fariseii moralisti curati pe dinafara si putrezi pe dinauntru care se cred mai presus decat altii. Dumnezeu ne-a creat si stie bine cum ne-a creat pe fiecare, mai bine decat stim noi, Francesco spune ca viata fiecarui om are valoare si fiecare om trebuie sa aiba drepturi civile chiar daca din punct de vedere religios nu este acceptat, fiecare sa faca cu viata lui ce doreste, cum facem toti, iar cine ne va judeca va fi Dumnezeu nicidecum un alt om. Crestinii se roaga pentru altii , nu sunt violenti, cine-i fara pacat sa arunce primul cu pietre! Iar cine se crede mai bun, sa se compare cu Iisus, el este standardul “calitatii”, sa vedem atunci pe ce treapta ne gasim. Nu cred ca Dumnezeu vrea o lume caracterizata de dispret, violenta, represiune, intoleranta, prejudecati , discriminare, excludera,tortura, omonegativitate. Pretutindeni este necesar sa se lucreze la cultura populatiei pentru a depasi prejudecatile, printr-o politica guvernamentala care sa protejeze drepturile tuturor.

  • Papa a innebunit covid-ul chinezesc ataca si creierul. este simpatic papa ca e modern dar eu cred ca a innebunit. cine e nevinovat sa arunce cu piatra a spus Isus Hristos si apoi s-a fu- tut el cu pacatoasa aceea cu care a facut apoi 13 copii. cea cu care mama lui Isus mergea la mormantul lui Isus si cand era rastignit cine era?? haaaaaa? era iubita lui Isus cea care a salvat-o de la pedeapsa de a fi omorata cu pietre ,Aceea era o femeie nu barbat isus ar invia daca ar auzi ce homosexuali avem, el s-a ftut tare cu pacatoasa aceea . daca unii vor sa se casatoreasca cu animale pentru ca sunt zoofili trebuie sa se legalizeze casatoria cu animale? Papa este modern pentru ca este obligat sa fie el este si politician si seful statului Vatican pe homosexuali papa sigur nu-i suporta dar este obligat sa fie deacord cu legalizarea familiilor de homosexuali, nu poate fi el singur contra la toti, il obliga europa si toate tarile sa fie deacord. Dar ce parere aveti de Ursula…. sefa Comisiei Europene care a spus ca orice tara europeana care se opune lesbianismului va fi aspru sanctionata. Deci papa nu se poate opune

  • Mi se pare atât de amuzant cum voi considerați ca sunteți mai credincioși decât Papa și pe lângă asta, aveți senzația ca știți mai bine voia Domnului. Bine ca de Preafericitul nu spuneti ca e satana când fura milioane de euro din țara asta: banii voștri!!! In loc sa va preocupați cu ale voastre, voi nu puteți dormi de grija altora

Adauga un comentariu