Economic Local

Parcul de pe Esplanada Nicolina va fi împrejmuit cu o barieră acustică

Publicat: 19 feb. 2020

După modelul parcului din Podu Roș, municipalitatea ieșeană va împrejmui parcul de pe esplanada Nicolina cu o barieră acustică cu panouri vitrate. Astfel, locuitorii din zonă vor fi protejați de zgomotul mașinilor care circulă în zonă. Achiziția va fi realizată de Servicii Publice Iași SA, societate aflată în subordinea primăriei, începând cu data de 25 februarie. Prevederea bugetară estimată este de 341.600 lei, fără TVA, adică 72.000 euro.

„Bariera acustică va avea o suprafață minimă de 360 metri pătrați. Panoul fonic vitrat trebuie să fie transparent, fabricat din polimetilmetacrilat (PMMA sau «sticlă acrilică») cu grosimea de 15 mm. Panoul fonic trebuie să aibă dimensiunile de 3000x2000x15 mm și să fie livrat cu garnitură EPDM (Etilen-Propilen-Dien-Monomer) necesară pentru etanșare și eliminarea vibrațiilor. Panoul trebuie să fie prevăzut cu ramă metalică de susținere, formată din profile tip cornier îmbinate prin organe de asamblare”, se arată în caietul de sarcini.

Comentarii
  • O alta clientela a dl Chirica? Pai acolo blocurile sunt mult la distanta fata de sosea. Ce ar fi ca toti ce au blocurile de langa calea ferata, linii de tramvai sa ceara acest lucru. A cumpara o locuinta in aceste blocuri la strada este un risc asumat. Dar dl Chirica vrea probabil vrea sa mai spele niste bani.

  • O alta clientela a dl Chirica? Pai acolo blocurile sunt mult la distanta fata de sosea. Ce ar fi ca toti ce au blocurile de langa calea ferata, linii de tramvai sa ceara acest lucru. A cumpara o locuinta in aceste blocuri la strada este un risc asumat de proprietar. Dar dl Chirica vrea probabil vrea sa mai spele niste bani.

Adauga un comentariu