Prima pagină » Local » Părinții unui copil diagnosticat cu leucemie sunt disperați. Aceștia fac naveta cu mașina în Turcia, unde Sebastian primește tratament de specialitate. „Pentru o injecție în coloană și pentru spitalizare plătim aproximativ 1.200 de euro, dar sunt și alte cheltuieli” – FOTO

Părinții unui copil diagnosticat cu leucemie sunt disperați. Aceștia fac naveta cu mașina în Turcia, unde Sebastian primește tratament de specialitate. „Pentru o injecție în coloană și pentru spitalizare plătim aproximativ 1.200 de euro, dar sunt și alte cheltuieli” – FOTO

06 mart. 2024, 02:00,
Cristina Doroftei, în Local

De doi ani este plimbat dintr-un spital în altul pentru a-și recupera copilăria. Sebastian are 5 ani, însă dragostea pentru jucării, culori și desene s-a oprit la vârsta de 3 ani, într-o zi care la început părea obișnuită. Micuțul a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică

Data de 18 mai 2022 a fost fatidică. Deși părea o zi normală de grădiniță, Sebastian a refuzat să se mai joace, stătea supărat și apatic, însă nimeni nu a bănuit despre ce este vorba. O fetiță a fost depistată cu rotavirus (un virus contagios care provoacă gastroenterită, inflamația stomacului și a intestinelor), iar părinții au crezut că și copilul lor suferă de aceeași afecțiune.

Pentru a face naveta cu mașina până în Turcia, părinții cheltuie 800 de euro pe un drum

 Sebastian Pricope copilul în vârstă de 5 ani

Micuțul a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică

Medicii din Suceava le-au spus părinților faptul că este suspect de leucemie, iar diagnosticul s-a confirmat la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Maria” din Iași. Două luni a stat Sebastian internat la Spitalul de Copii, după a fost transferat în străinătate. De atunci, părinții dorm pe o canapea și nu se plâng de faptul că le lipsește confortul de acasă. Cu ochii în lacrimi, speră ca viața să fie mai blândă cu Sebastian.

„De doi ani de zile facem naveta în Turcia cu mașina pentru că este mai ieftin. Prețul ajunge la aproape 800 de euro pentru drum, la care se adaugă și tratamentul. Pentru o injecție în coloană și pentru spitalizare plătim aproximativ 1.200 de euro, la care se adaugă și tratamentul pe care-l face pe cale orală acasă. Acest proces se repetă o dată la 3 luni. Totul a început când Sebastian avea trei ani, când a fost diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică”, a mărturisit Cristina Pricope, mama copilului.

Sebastian Pricope are nevoie de ajutor pentru a-și recupera copilăria

Sebastian Pricope copilul în vârstă de 5 ani

Părinții copilului sunt secați de lacrimi, sunt bulversați și nu mai știu ce să facă pentru a-i reda viața

În urma estimărilor primite de la Clinica Memorial din Istanbul, Sebastian ar avea nevoie de aproape 30.000 de euro.

„Doi ochi albaștri mă privesc! Și parcă îmi spun că «mami, sunt acasă»! Însă undeva cred că micuțul meu suferă asemenea sufletului meu de mamă. Are nevoie de copilăria cea furată de boală. Sunt aproape doi ani de când diagnosticul lui Sebastian ne-a schimbat viața. Apreciem fiecare zi și nu uit să mulțumesc pentru încă o zi. Pun zâmbetul pe buze chiar dacă inima plânge și trag aer în piept și mă joc.

Evenimentele din august au pus amprenta pe trupul lui Sebastian. Meningită, apoi bacteria, au nimicit imunitatea lui. Când am fost la tratament în octombrie, boală era în remisie, însă partea sistemului imunitar a fost distrusă. Și am făcut un tratament. Însă incert este acest lucru. Mergem din nou la control, ar fi ultima etapă ca apoi să urmeze încă câteva luni de citostatice orale. Însă, ținând cont de istoricul anului, vor fi mai multe investigații și uite că după aproape doi ani mă simt nevoită să cer din nou ajutorul pentru micuțul meu”, a destăinuit mama copilului.

Părinții copilului sunt secați de lacrimi, sunt bulversați și nu mai știu ce să facă pentru a-i reda micuțului viața, pentru că totul ține de bani. Din acest motiv, se simt obligați să ceară din nou ajutorul celor care au posibilitatea de a dona pentru Sebastian Pricope. Orice sumă poate contribui la viitorul acestuia.

Nume titular: Pricope-Oroian Cristina-Gabriela
Cont: RO90 BRDE 340S V849 5672 3400
Moneda: RON
Nume titular: Pricope-Oroian Cristina-Gabriela
Cont: RO86 BRDE 340S V849 5680 3400
Moneda: EUR
Revolut: +40 749 150 719: revolut.me/cristiz9q5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *