International

Parlamentul European elaborează un nou ghid lingvistic. Cuvintele «mamă» și «tată» dăunează «limbajului incluziv»

Publicat: 18 mart. 2021
Parlamentul European elaborează un nou ghid lingvistic. Cuvintele «mamă» și «tată» dăunează «limbajului incluziv»

Parlamentul European lucrează la un nou ghid lingvistic, destinat politicienilor și oficialilor, cu scopul de a trasa o nouă direcție care să îmbunătățească limbajul ”incluziv”.

Potrivit oficialilor, este interzis să folosești termeni ca ”mamă”, ”tată”, ”trans”, ”gay” sau ”lesbiană”, denumiri care ar putea fi lipsite de respect pentru anumite minorități etnice sau de gen – LGBT. Cea care vorbit de indicațiile Parlamentului European este Simona Baldassarre, europarlamentar din partea Partidului Liga lui Salvini, potrivit Il Giornale.

Baldassarre spune că Departamentul pentru Egalitate, Incluziune și Diversitate a realizat ghidul limbajului ”sensibil”, care se adresează personalului instituției Parlamentului European, pentru a ”comunica corect problemele legate de dizabilități, minorități de gen, rasă, etnie sau religie”.

În principal, atenția se concentrează asupra termenilor care definesc universul LGBT.

Este interzis să pronunți termenii ”gay, lesbiană, homesexual”. Expresia ”căsătorie gay” trebuie înlocuită cu ”căsătorie egalitară”.

De asemenea, este incorect să spui ”drepturile homosexualilor”, trebuie folosită construcția ”comportament egalitar, echitabil”.

În plus, se pare că biologia e o noimă artificială în viață și că nu există pentru politicienii de la Bruxelles.

Nu mai putem vorbi despre sex masculin sau feminin, ci despre ”gen primit la naștere” și nu despre ”sex biologic”.

Este greșit și să te referi la ”schimbare de sex”, poate fi vorba doar despre ”tranziție de gen”.

Și bineînțeles, n-ar trebui să se mai folosească ”mamă” și ”tată”, ci termenul generic de ”părinți”.

Comentarii
  • Si daca esti cu mama ii spui „parinte care m-ai nascut” si daca esti cu tata ii spui „parinte care ai contribuit 50% la conceperea mea” si daca esti cu mama vitrega spui „parinte care nu m-ai nascut” si daca esti cu tatal vitreg spui „parinte care nu ai contribuit cu 50% la conceperea mea” si daca esti adoptat spui „parinti cu care nu am legaturi genetice”.
    Asteptam de la Parlamentul european care moare de plictiseala o lista noua, pliata pe realitatile actuale, despre cum sa te adresezi unui prost.

Adauga un comentariu