National

Partidul Vadimist Român, o nouă formaţiune politică. Când va fi lansat

Publicat: 28 sept. 2021
Lidia Vadim Tudor, fiica lui Corneliu Vadim Tudor, zâmbind
Partidul Vadimist Român va fi lansat oficial în primăvara anului 2022

Lidia Vadim Tudor, fiica lui Corneliu Vadim Tudor, a anunţat fondarea unui nou partid în România. Denumirea acestuia este Partidul Vadimist Român şi va fi lansat oficial în primăvara anului 2022.

„Încă de acum doi ani, am anunțat, în modul cel mai politicos posibil, că drumurile Revistei România Mare și ale Partidului România Mare s-au separat. A fost o decizie unilaterală, dar agreată de către toți cei care au fost convinși că pozițiile celor două părți sunt ireconciliabile. Și a fost liniște pe ambele maluri ale canalelor informaționale care ne separau. Chiar dacă mulți dintre cititorii revistei încă văd o viitoare împăcare, aceasta nu va exista, cu atât mai puțin în prezent, când cele două aripi ale PRM dovedesc o totală desprindere de realitate și, mai grav, de valorile pe care Corneliu Vadim Tudor le-a promovat timp de mai bine de două decenii”, a transmis Lidia Vadim Tudor.

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a fondat partidul Alianţa pentru Patrie

Liviu Dragnea, fostul președinte al Partidului Social Democrat, a anunțat în prima sa intervenție publică după ce a fost liberat condiționat fondarea partidului Alianța pentru Patrie, la inițiativa lui Codrin Ștefănescu.

”Prin octombrie Codrin mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid care să nu fie măcinat de compromisuri interne, de tot felul de interese împletite care până la urmă distrug un partid sau îl lasă la 20% acolo unde trebuie să fie. Și i-am spus că îl voi sprijini cu toată experiența mea. Și a găsit mai mulți prieteni de-ai lui, patru oameni obișnuiți, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori la acest partid, Codrin neimplicându-se de la început la înființarea lui, ca să nu se blocheze. Partidul s-a înființat, se numește Alianța pentru Patrie (…) Nu este un partid xenofob, anti-european, dar noi ca să putem spera că această țară să ajungă unde trebuie acest partid trebuie să facă un program de guvernare, care să se bazeze în primul rând pe folosirea resursei naturale, umane, de inteligență”, a transmis Liviu Dragnea, fostul președinte PSD.

„Principalul obiectiv al acestui partid îl reprezintă bunăstarea românilor şi este animat de patriotism economic. Nu este un partid naţionalist, nu este un partid xenofob, nu este un partid radical, antieuropean sau antiatlantic, dimpotrivă”, a adăugat Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD a spus că va discuta cu avocatul său „să analizeze posibilitatea unei acţiuni în instanţă” pentru a se lămuri dacă are sau nu dreptul să ocupe funcţii într-un partid.

„Unii spun că eu nu am voie să ocup vreo funcţie într-un partid. Eu pentru partidul ăsta voi face foarte multe lucruri”, a conchis Dragnea.

Marcel Ciolacu, despre partidul lui Liviu Dragnea

Referitor la informația apărută, Marcel Ciolcau i-ar fi anunțat pe colegii din PSD că Liviu Dragnea intenționează să-și înființeze propriul partid, liderul partidului a declarat că există această posibilitate.

„A fost o discuție între colegi că ar exista această posibilitate”, a declarat Marcel Ciolacu întrebat despre acest lucru.

Întrebat dacă există posiblitatea ca Dragnea să rupă o parte din filialele PSD în care avea influenţă înainte de condamnare, Ciolacu a spus: „Este exclusă această posibilitate”.

Adauga un comentariu