Local

Pasarelă peste drumul european la Valea Lupului. Circulația rutieră pe cel mai circulat drum spre municipiul Iași se va modifica radical

Publicat: 02 nov. 2020
O pasarelă peste drumul european la Valea Lupului de lângă municipiul Iași poate fi construită cu fonduri guvernamentale
Locuitorii din comuna Valea Lupului au protestat în stradă pentru construcția pasarelelor pietonale

O pasarelă pietonală peste drumul european 583 din zona comunei Valea Lupului ar urma să fie finanțată printr-un proiect la nivel central. Primăria comunei de la marginea municipiuluI Iași a solicitat o finanțare guvernamentală pentru o pasarelă pietonală peste drumul unde frecvent au loc accidente rutiere mortale. Peste drumul european ar urma să apară și alte pasarele pietonale în localitățile tranzitate

Veste importantă pentru miile de locuitori ai comunei ieșene Valea Lupului. Compania Națională de Investiții (CNI) ar putea finanța un proiect pentru construirea unei pasarele pietonale peste drumul european 583 în dreptul localității de la intrarea în municipiul Iași. Pasarela ar urma să fie ridicată în zona 1 Decembrie din comuna Valea Lupului, una din cele mai frecventate zone din localitate.

Pasarelă pietonală în Valea Lupului. Proiectul va ajunge la CNI

Documentația pentru pasarela pietonală de la Valea Lupului a ajuns la CNI pentru a fi evaluat de autoritățile centrale. Liviu Dulgheru, noul primar din Valea Lupului, a anunțat că a depus la CNI mai multe proiecte.

„Am depus la Compania Națională de Investiții două proiecte: primul e referitor la modernizarea prin asfaltare a 10 kilometri de drumuri. Cel de-al doilea proiect depus are în vedere construirea unei pasarele pietonale peste E583/DN28”, a spus Liviu Dulgheru, primarul comunei Valea Lupului.

Ani de proteste la Valea Lupului. Fosta conducere a primăriei a lăsat totul de izbeliște

În ultimii ani, locuitorii comunei Valea Lupului au ieșit în stradă, de-a lungul drumului european 583, pentru a cere construirea unor pasarele pietonale. În zonă se petrec frecvent accidente rutiere, iar oamenii au ajuns la capătul răbdării. În plus, fosta conducere a primăriei nu a reușit să facă mare lucru, în ciuda promisiunilor. Până acum s-au montat doar cocoașe stradale, semafoare sau au fost evidențiate trecerile de pietoni. În rest, pasarelele pietonale s-au lăsat așteptate.
O altă localitate traversată de drumul european unde este nevoie de pasarele pietonale este și comuna Lețcani. Autoritatea locală a demarat un proiect privind construcția a 4 pasarele pietonale. Cu toate acestea, lipsa fondurilor a făcut ca proiectul să fie lăsat în așteptare de cei din Lețcani.

Noi proiecte în localitatea de la marginea Iașului. Iată planurile noii conduceri de la Primăria Valea Lupului

Pe lângă proiectul legat de pasarela pietonală peste drumul european la Valea Lupului, conducerea primăriei a detaliat și alte obiective de viitor. O parte a acestor proiecte au nevoie urgentă de finanțare.

„Am discutat cu o echipă de proiectanți despre posibilitatea de a extinde corpul A al Școlii «Mihai Dumitriu», un proiect de bun augur pentru școlarii din comună. Am obținut avizul de la DRDP Iași pentru a demara anveloparea/construirea stațiilor de autobuze de la E583/DN28. Am deblocat proiectul Grădiniței nr.2, prin identificarea sursei de finanțare, aceasta fiind o veste excelentă pentru familiile cu copii mici din comună. E un proiect așteptat, cu probleme care și-au găsit, în sfârșit, rezolvarea! Am demarat procedurile legale și am solicitat autorizația de construcție pentru betonarea străzilor Viorelelor și Crizantemei”, a spus Liviu Dulgheru.

Comentarii
Adauga un comentariu