Află cum poți să prepari o pască cu ciocolată fără brânză și fără gluten, o variantă mai slab calorică și potrivită pentru toată familia, mai ales pentru persoanele cu intoleranțe.
Această variantă este foarte potrivită pentru persoanele cărora nu le plac deloc preparatele dulci cu brânză.
Iată cum prepari o pască cu ciocolată fără brânză și gluten
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 250 grame de făină fără gluten pentru pâine, de 1 ou, de 120 grame de lapte de cocos sau de altă aromă, de 40 grame de ulei de palmier, de 1 linguriță de coajă de portocală sau lămâie, de 1 praf de sare și de 70 grame de zahăr pudră. Pentru umplutură vei avea nevoie de 4 ouă, de 120 grame de zahăr, de 20 grame făină fără gluten, de 25 grame de cacao, de 1 praf de sare și de 250 grame de ciocolată amăruie.
Se pune într-un bol jumătate de făina, laptele, uleiul, zahărul pudră, oul, coaja de lămâie și portocală și se amestecă până când se omogenizează, apoi se adaugă și restul făinii și se începe frământarea. Tapetează o tavă de copt cu fund detașabil cu hârtie de copt, apoi pune aluatul în tavă și presează-l pentru a-l întinde spre margini.
Se ridică ușor aluatul pe pereții tăvii, cu ajutorul degetelor unse cu puțin ulei de palmier, apoi se finisează totul cu ajutorul unei lingurițe. Pentru umplutură se topește ciocolata, apoi se mixează ouăle cu praful de sare și zahărul până când își măresc volumul.
Se adaugă făina și cacaua treptat și se mixează bine după fiecare ingredient adăugat. Toarnă apoi ciocolata topită și mixează până când se omogenizează. Pune umplutura peste bază și pune la copt în cuptor pentru aproximativ 50 de minute, în ultimele 10 minute micșorând temperatura.
Iată o altă rețetă delicioasă, dar cu gluten
Pentru a o prepara vei avea nevoie de 300 grame de făină, de 150 grame de unt, de 1 ou, de 100 grame de zahăr pudră, de 1 linguriță de esență de vanilie și de 1 praf de sare. Pentru umplutură vei avea nevoie de 500 grame de ciocolată de bună calitate, de 200 grame de zahăr, de 115 grame de făină, de 15 grame de cacao și de 10 ouă.
Într-un bol se pune făina, apoi se face o adâncitură în mijloc și se adaugă și restul ingredientelor pentru blat. Se frământă apoi foarte bine aluatul până când devine omogen, urmând să îl întinzi pe o bucată de hârtie de copt.
Îmbracă apoi o tavă rotundă unsă cu unt și tapetată cu făină. Pune ciocolata la topit în baia de aburi și amestecă frecvent până când se topește, apoi se lasă la răcorit câteva minute. Între timp, se bat bine cele 10 ouă împreună cu zahărul, până când își măresc de 2 sau 3 ori volumul. Se pune acum ciocolata topită treptat în compoziție, apoi se amestecă făina cu cacaua și se adaugă tot peste compoziția cu ouă. Se mixează până la omogenizare și se pune în tavă, apoi se dă la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute, apoi se micșorează temperatura și se mai lasă 10 minute.
O pască cu ciocolată fără brânză este o variantă ideală pentru cei care nu agreează brânzeturile, dar își doresc să mânânce un preparat festiv delicios.