Pasca este un desert ce se consumă în fiecare an de Paște. Toate gospodinele care vor să își încânte familia și prietenii de Paște cu un desert minunat ar trebui să încerce această rețetă de pască cu ciocolată și brânză.
Pască cu ciocolată și brânză
În fiecare an, pe măsură ce se apropie sărbătoarea, gospodinele cu inima plină de dorința de a încânta pe cei dragi se întorc cu drag la rețetele vechi, îmbinând experiența cu pasiunea pentru gastronomie. Astfel, pasca devine un element nelipsit de pe mesele festive, aducând o aromă inconfundabilă în atmosfera de sărbătoare. Așadar, pune-ți boneta de bucătar și pregătește-te să cucerești inimile celor dragi cu această pască cu ciocolată și brânză, care va fi o încântare pe masa festivă!
Pentru a crește frumos, vom prepara maiaua, pentru care avem nevoie de 10 grame de drojdie uscată, 100 ml de lapte călduț și 1 lingură mare de făină. Pentru aluat, pregătiți 3 căni de făină, 1/2 cană de zahăr, 2 ouă (bătute ușor), 100 grame de unt topit și lăsat să se răcească ușor, esență de vanilie, coajă rasă de la o lămâie și 2-3 linguri de ulei pentru framântat.
Pentru compoziția de brânză cu ciocolată este nevoie de 500 grame de brânză de vaci moale, 100 g zahăr, 100 g unt, 2 linguri de griș, 3 ouă, esență de vanilie, un vârf de linguriță de praf de copt, 200 grame de ciocolată topită, 2 linguri de cacao.
Mod de preparare
Înainte de toate, preparăm maiaua prin amestecarea tuturor ingredientelor și lăsăm vasul într-un loc călduț în timp ce pregătim ingredientele pentru aluat. Într-un bol mare, adăugăm făina cernută (pentru o măsură precisă de făină, folosim un recipient cu capacitatea de 250 ml, însă puteți folosi și o simplă ceașcă de cappuccino), zahărul, ouăle pe care le-am bătut ușor anterior, untul topit, esența de vanilie, coajă de lămâie și maiaua care a avut timp să crească. Framântăm aluatul până când nu mai este lipicios. Acordați atenție cantității de făină pe care o adăugați, chiar dacă vi se pare că aluatul este foarte moale. Cu cât framântați mai mult, cu atât devine mai elastic și mai puțin lipicios. Recomandăm cam 15 minute de framântare. Lăsăm aluatul să crească până își dublează volumul. Următoarea etapă presupune prepararea cremei. Amestecă toate ingredientele pentru cremă, și nu uita de cele două linguri de griș, care vor contribui la consistența perfectă a umpluturii.
Dacă echipamentul tău de bucătărie include un blender sau un robot de bucătărie, adaugă toate ingredientele în vasul acestuia și amestecă-le până când obții o compoziție omogenă și catifelată. Procesul este simplu și eficient, oferindu-ți o textură fină și uniformă. Însă, dacă nu dispui de un astfel de echipament, nu te descuraja! Poți să te folosești de o lingură sau un tel, amestecând cu grijă toate ingredientele într-un bol mare. Asigură-te că omogenizezi bine compoziția. Dacă dorești să obții o consistență fără cocoloașe, poți trece amestecul printr-o sită fină. Acest pas suplimentar îți va garanta o umplutură perfect netedă și cremoasă.
Când aluatul a crescut suficient, întindem o foaie pe care o întindem pe tava deja pregătită, fie unsă cu unt și făină, fie căptușită cu hârtie specială pentru copt. Peste foaie, turnăm compoziția de ciocolată. Puteți îndoi marginile pentru a forma un colăcel din aluat, pe care să-l ungeți cu gălbenuș de ou.
Introducem pasca cu brânză și ciocolată în cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30 de minute, însă este posibil să fie necesar mai mult timp. Fiecare cuptor funcționează diferit. Important este ca aluatul să fie bine rumenit și compoziția de ciocolată să fie fermă la atingere. Rezultatul final este pur și simplu un deliciu!