Remedii naturiste

Pasta de dinți pe o arsură sau un cos: este o idee bună?

Publicat: 16 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pasta de dinți pe o arsură sau un cos este o idee bună
Pasta de dinti are ca efect deteriorarea completă a pH-ului pielii, provocând iritații.

Internetul este plin de sfaturi mai mult sau mai puțin bune pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi. Trucul pastei de dinți a devenit astfel cunoscut pentru ameliorarea unei arsuri și uscarea unui cos. Trebuie spus că această idee este plină de promisiuni: avem cu toții un tub acasă și este un produs care nu ar putea fi mai economic pentru utilizări nelimitate. Pe scurt, este destul de seducător, mai ales că prospețimea mentei promite numeroase beneficii. Cu toate acestea, este într-adevăr o idee bună să folosești pastă de dinți pe un cos sau arsura?

Utilizarea pastei de dinți pe un cos: o idee bună?

Se spune că pasta de dinți are proprietăți de uscare care ajută la eliminarea cosurilor și accelerează vindecarea inflamației în doar câteva ore. Amintiți-vă că aceasta conține ingrediente precum bicarbonat de sodiu, peroxid de hidrogen, alcool, triclosan sau sulfat de sodiu care ar putea usca efectiv rana.

Cu toate acestea, amintiți-vă că pasta de dinți este destinată utilizării pe dinți care se numără printre cele mai robuste părți ale corpului. Prin urmare, este în opoziție totală cu pielea feței, care este, pe de altă parte, cea mai delicată. Prin urmare, aceasta are ca efect deteriorarea completă a pH-ului pielii, provocând iritații. Nu usucă, ci irită pielea! Există apoi riscul să apară roșeață inflamatorie, rozacee sau eczeme, probleme ale pielii care sunt chiar mai dificile decât un simplu cos.

Cantitatea de triclosan din pasta de dinți poate fi, de asemenea, o problemă, cantitățile fiind foarte reglementate în produsele zilnice de îngrijire a feței. Rețineți, de asemenea, că multe dintre ingredientele pe care le conține (SLS, propilen glicol, alcool cinamic etc.) pot provoca, de asemenea, o alergie. În cele din urmă, în pasta de dinți, există, de asemenea, adesea alcool sau mentol, precum și coloranți care pot fi foarte inflamatori pentru pielea fragilă a feței.

De asemenea, această opțiune poate, desigur, să funcționeze puțin. Cu toate acestea, nu este recomandata! O mască bună sau aplicarea unui ulei esențial împotriva coșurilor, cum ar fi lavanda sau arborele de ceai, sunt alternative mai blânde. Pielea predispusă la acnee suferă deja și este supusă unor tratamente purificatoare deseori foarte dure. Nu este nevoie să fie înrăutățita inutil cu pasta de dinți!

Folosirea pastei de dinți pe arsuri: o idee foarte proastă

Printre cele mai proaste remedii de aplicat pe o arsură se numără albușul de ou (care nu conține colagen, contrar legendei), untul, făina, uleiul, cremele grase și pasta de dinți! Toate aceste produse au un lucru în comun: rețin căldura în piele. Chiar dacă se simte ca ameliorează, lasă suficient spațiu pentru ca arsura să continue să ardă.

Pentru a calma o ușoară arsură, singura soluție este regula celor trei 15: 15 minute sub apă la 15°C (deci nici rece, nici înghețata, ci doar rece) la 15 cm de robinet. Odată ce arsura s-a calmat, pot fi aplicate alte remedii naturale mai adecvate. Aceasta include miere, aloe vera sau ulei de sunătoare. În cazul unei arsuri mai severe, consultați un medic.

Adauga un comentariu