Remedii naturiste

Pasta din cărbune albeste cu adevărat dinții?

Publicat: 11 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pasta din cărbune albeste cu adevărat dinții
Pasta din cărbune albeste dinții

Pasta din cărbune albeste dinții? Oamenii care caută un zâmbet mai alb ar putea recurge la pastele de dinți cu cărbune, având în vedere ca este naturala. Dar pasta de dinți cu cărbune albeste cu adevărat dinții? Și face acest lucru în siguranță?

Răspunsul este mixt. În timp ce pasta de dinți cu cărbune îți poate face sa străluceasca puțin zâmbetul, nu este cel mai bun agent de albire. Nu este cea mai sigură opțiune disponibilă, a declarat pentru Live Science dr. John Brooks, profesor clinic la Departamentul de Oncologie și Științe de Diagnostic de la Universitatea din Maryland School of Dentistry.

Cei care doreau sa aiba dinti albi au folosit cărbune pentru igiena orală, deoarece Hippocrate l-a recomandat colegilor săi greci, potrivit unui studiu din 1992, publicat în British Dental Journal. În anii 1930 și 1940, producătorii americani au scos chiar gumă de mestecat și pudră de cărbune pentru albirea dintilor. În prezent, consumatorii cu probleme de sănătate pot găsi ață, pastă de dinți, apă de gură și chiar periuțe de dinți infuzate cu cărbune activat, care promit că vor albi dinții, potrivit livescience.com.

Pasta din cărbune albeste dinții?

Un studiu publicat în 2017 a arătat că 96% dintre producătorii de pastă de dinți cu cărbune susțineau că produsele lor au proprietăți de albire, iar 46% dintre aceștia se lăudau cu abilitatea produsului de a detoxifia dinții.

Însă, există o problemă. Nu există încă nicio definiție științifică a termenului „detoxifiere”. Astfel de argumente nu sunt susținute de dovezi. Chiar și mai îngrijorător este faptul că siguranța și toxicitatea acestor produse din cărbune nu a fost încă testată.

„Suntem îngrijorați că aceste produse ar putea dăuna dinților”, a declarat John Brooks, autorul principal al studiului din 2017.

În cadrul unui experiment din 2019, cercetătorii au pătat 90 de dinți de vacă cu ceai negru concentrat și apoi au folosit diverși agenți de albire. Chiar dacă produsele din cărbune active nu au fost printre cele mai eficiente, folosirea lor a rezultat totuși într-un anumit nivel de albire patru săptămâni mai târziu, a explicat Brooks.

Cu toate acestea, un studiu mic nu este suficient pentru a dovedi că produsele din cărbune sunt o soluție eficientă sau sigură pentru sănătatea orală, scrie Live Science.

Oamenii de știință sunt îngrijorați, de fapt, că particulele abrazive din cărbune albesc dinții prin înlăturarea smalțului. Astfel, dinții ar putea fi slăbiți și ar deveni mai vulnerabili la îngălbenire pe termen lung.

Adauga un comentariu