Culinar

Paste cu brânză sărată la cuptor. Rețetă originară din Balcani

Publicat: 01 feb. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Paste cu brânză sărată la cuptor. Rețetă originară din Balcani
Dacă doriți să gătiți mâncarea în vase speciale de lut, atunci asigurați-vă că le puneți în cuptor cât sunt încă reci

Tot mai multe gospodine doresc să afle care este rețeta de paste cu brânză sărată la cuptor. Cu toții cunoaștem faptul că brânza este bună în plăcinte și salate. Mai mult decât atât, brânza ca aliment este delicioasă, sănătoasă și poate fi folosită în multe feluri de mâncare.

Pentru a pregăti pastele puteți cumpăra brânză de la magazin sau de la piață. Aceasta poate fi făcută chiar de tine acasă. Rezultatul este delicios, iar ingredientele sunt clare. Însă, trebuie să folosești produse proaspete, de preferință făcute tot în casă. Și atunci versiunea ta va fi cu siguranță mai bună decât cea cumpărată din magazin. Bineînțeles, puteți ajusta singuri gradul de salinitate al brânzei.

Paste cu brânză sărată la cuptor. Pașii necesari pentru pregătirea unui ospăț deosebit

Pentru a găti paste cu brânză sărată în cuptor aveți nevoie de paste aproximativ 300 gr, apă clocotită în cantitate de 3 l, brânză de oaie aproximativ 150 gr, unt 50 gr și lapte aproape 1,5 linguri. De asemenea, veți avea nevoie de ouă aproximativ o bucată.

Cum să gătești paste cu brânză în cuptor. Întâi de toate fierbeți pastele așa cum este descris pe instrucțiunile de pe ambalaj. Clătiți pastele într-o strecurătoare și apă foarte fierbinte. Ulterior, radeți brânza pe o răzătoare și puneți-o peste paste.

Se unge o tavă de copt sau o caserolă cu ulei și se pun în ea macaroanele și brânza. După care, se bate oul și laptele împreună. Nu este nevoie să adăugați sare dacă brânza este deja sărată. Se toarnă acest amestec peste paste. Întindeți bucățele mici de unt peste ele. Ulterior, preîncălziți cuptorul la 180°C, puneți vasul de paste în cuptor și coaceți-le până devin aurii.

De unde provine acest fel de mâncare? Sfaturi pentru pregătirea unei cine deosebite

Brânza coaptă în cuptor este un fel de mâncare tradițională în Balcani. Se prepară foarte rapid și ușor. Combinația de ingrediente dă o aromă și un gust uimitor. Principalul lucru este să alegeți brânza care vă place cel mai mult. De exemplu, poate fi brânză de oaie, de capră sau de vacă. Dar, indiferent ce alegeți, felul de mâncare va fi în continuare unic și foarte gustos.

Bucătăria balcanică este o colecție de bucătării locale și regionale ale popoarelor din Balcani. Cele mai tipice exemple de bucătărie balcanică sunt bucătăria națională a Bulgariei, Greciei, Macedoniei, României și a altor câteva zeci de țări din sud-estul Europei. Aceste bucătării sunt foarte asemănătoare în termeni generali, deși pot diferi foarte mult în ceea ce privește anumite particularități, datorită tradițiilor și istoriei locale.

Dacă doriți să gătiți mâncarea în vase speciale de lut, atunci asigurați-vă că le puneți în cuptor cât sunt încă reci, astfel încât vasele să se încălzească uniform. Felul de mâncare trebuie cronometrată din momentul în care temperatura din cuptor ajunge la 220 °C.

Înainte de a coace pastele cu brânză sărată la cuptor, puteți unge ușor o tavă de copt cu puțin ulei de măsline sau ulei vegetal pentru a împiedica ca acestea să se lipească de suprafața recipientului. Pe lângă condimentele din rețetă, puteți adăuga și piper roșu măcinat pe vârful unui cuțit.

Comentarii
Adauga un comentariu