Culinar

Scovergi cu brânză. Cum să pregătești cea mai aromată umplutură

Publicat: 31 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scovergi cu brânză. Cum să pregătești cea mai aromată umplutură
Le puteți savura cu ceai sau lapte cald

Atunci când vrei să pregătești scovergi cu brânză trebuie să știi că acesta este un fel de mâncare foarte calorică. Acestea se fac cu diferite tipuri de aluat, de obicei cu aluat de drojdie. O varietate de rețete pot fi folosite pentru a face umpluturi pentru scovergi. Acestea pot fi sărate sau dulci.

În umplutura dulce se folosesc aditivi precum vanilie, sultanină, caise, coajă de lămâie, iar în umplutura sărată se folosesc ierburi, ceapă, usturoi și condimente. Pentru umplutură, cel mai bine este să folosiți brânza granulată de casă. Atunci umplutura nu va fi uscată. Această rețetă face ca scovergile să fie fragede și pufoase. Aluatul se dilată bine atunci când este prăjit. Aroma de vanilie completează de minune umplutura dulce de  brânză.

Scovergi cu brânză. Ingredientele necesare pentru pregătirea felului de mâncare

Pentru a pregăti acest fel de mâncare aveți nevoie de făină de grâu în cantitate de 900 g, lapte aproximativ 500 ml, zahăr în cantitate de 4 linguri, drojdie uscată rapidă în cantitate de 2 lingurițe și ouă de găină, 2 buc.

De asemenea, veți avea nevoie de 60 gr de unt, o lingură de ulei vegetal și o linguriță de sare. Pentru umplutură veți avea nevoie de brânză de vaci cu cel puțin 9% grăsime, în cantitate de 500 gr. Zahăr vanilat aproximativ 10 gr, ou de găină și zahăr în cantitate de 60 ml.

Pentru a face scovergi cu brânză prăjită într-o tigaie, folosiți ingredientele enumerate. Se toarnă laptele cald într-un castron, se adaugă sarea, zahărul și ouăle. Bateți ingredientele cu un tel. Se adaugă la amestecul de lapte făina cernută amestecată cu drojdia uscată, untul topit și înmuiat și uleiul vegetal.

Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l să crească în volum de câteva ori. În timp ce aluatul crește, pregătiți umplutura. Se combină brânza, oul, zahărul simplu și cel vanilat într-un castron și se amestecă bine.

Cum trebuie întins aluatul? Cât timp au nevoie acestea pentru a se rumeni

După care se așază aluatul pe o masă ușor tapetată cu făină, se frământă și se împarte în bucăți egale. Acoperă bucățile de aluat cu folie alimentară și acestea se lasă să se odihnească aproximativ 10 minute. După care se ia o bucată de aluat și se întinde în formă de gogoașă.

Se pune pe ea o lingură de umplutură de brânză de vaci. Apropiați marginile aluatului și strângeți-le. De asemenea, trebuie de modelat restul de bucăți de aluat în același mod, după care așezate cu partea cusută în jos pe o masă și acoperite cu folie alimentară. Se lasă bucățile de aluat să se mărească ușor în dimensiune, aproximativ 15 minute.

Ulterior, se toarnă uleiul vegetal într-o tigaie cu laturile înalte și se încinge bine. Puneți bucățile de aluat în tigaie și prăjiți-le mai întâi pe o parte. Apoi pe cealaltă parte, până când devin aurii și crocante. Scurgeți scovergile pe un șervețel sau pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Scovergile cu brânză sunt perfecte pentru iubitorii de patiserie. Acestea au un aluat moale și poros și o umplutură suculentă de brânză. Este imposibil de rezistat aromei acesteia. Se prăjesc în mult ulei, așa că se dovedesc a fi pufoase și foarte apetisante. Le puteți savura cu ceai sau lapte cald.

Adauga un comentariu