Culinar

Paste cu vinete şi peşte

Publicat: 17 feb. 2020

O porţie delicioasă de paste va fi întotdeauna un răsfăţ culinar. Această reţetă de paste cu vinete şi peşte spadă te va cuceri de la prima degustare prin aroma deosebită dată de îmbinarea ingredientelor. În plus, se prepară rapid! O încerci?

Ingrediente:

  • 400 g paste
    1 vânătă
    500 g peşte spadă
    1 pahar vin alb sec
    9 roşii cherry
    mentă proaspătă
    ulei
    sare
    piper

Mod de preparare:

Crestezi uşor roşiile la codiţă şi le fierbi 2 minute în apă. Le scoţi, le pui în apă cu gheaţă, apoi le descojeşti. Separat, tai vânăta cuburi, o dai cu sare şi o laşi 30 de minute. Tai peştele cubuleţe, le rumeneşti în puţin ulei, apoi torni vinul. Laşi pe foc până se evaporă alcoolul, adaugi roşiile, le fierbi 15 minute şi, la final, pui mentă tăiată fin, după gust.

Între timp, speli vinetele de sare, le usuci şi le prăjeşti în puţin ulei până devin aurii. Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, le scurgi şi le răstorni în tigaie. Le ţii să se combine aromele, apoi adaugi vinetele, potriveşti gustul de sare şi piper, amesteci şi dai deoparte de pe foc.





Adauga un comentariu