Prima pagină » Radio » Actualitate » Pățania unui turist român care a comandat un platou cu fructe de mare în Grecia. Ce a primit, de fapt

Pățania unui turist român care a comandat un platou cu fructe de mare în Grecia. Ce a primit, de fapt

31 iul. 2023, 13:22,
BZI.ro, în Radio

Un turist român care a comandat un platou cu fructe de mare în Grecia a avut parte de o experiență neplăcută și nedorită nimănui. Mai mult, bărbatul, care era cu familia, a luat și mâncare la pachet. Din nefericire pentru acesta și familia sa, mâncarea comandată era alterată, iar copilului său i-a fost rău după ce a consumat.

Vara, tot mai mulți oameni sunt cu gândul la vacanță, iar Grecia a devenit una dintre destinațiile preferate de turiștii români. Multe insule de la Mediterană sau Egee atrag ca un magnet zeci de mii de turiști an de an care vor să își petreacă zilele libere pe plajele și la tavernele elene. Cu toate acestea, nu toate experiențele sunt demne de un veritabil „paradis”.

Pățania unui turist român care a comandat un platou cu fructe de mare în Grecia

Este și povestea lui Adrian, un turist din București care a decis să-și petreacă concediul pe insula Lefkada din Grecia împreună cu familia sa. Românul povestește experiența pe care a trăit-o pentru prima dată în Grecia pe când se afla la un restaurant de pe plaja Afteli.

„Bună seara, am fost astăzi la Afteli. E prima oară când ni se întâmplă așa ceva în Grecia.
La beach bar am comandat un platou cu fructe de mare pentru 2 persoane, care au venit suspect de repede, cam 10 minute.

Calamarul era tare și mirosea urât, caracatița la grătar era lipicioasă, necomestibilă. L-am chemat pe ospătar și i-am spus că produsele sunt alterate, el a sustinut că sunt proaspete. Era și o doradă la grătar care avea carnea lipicioasă. După ce i-am dat să miroasă calamarul, a decis să ia platoul. Nu ni l-a pus la plată.

Comandasem și la pachet porții de mâncare. I-am zis că dacă sunt la fel nu le luăm. Înainte de a pleca, mi-au adus un calamar prăjit, să gust. Era ok. Am luat pachetele, cand am ajuns acasă, calamarii și creveții comandați erau stricați. A început copilul să vomite instant. Unde se poate face reclamatie aici, ceva în genul ANPC-ului de la noi”, a scris românul pe un grup de Facebook.

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară

Postarea lui Adrian a stârnit numeroase reacții din partea internauților. Și totuși, părerile au fost împărțite, unii considerând că astfel de cazuri sunt izolate.

„Din punctul meu de vedere… când vrei să mănânci fructe de mare la temperatura de 40 grade (resimțite) afară, îți cam asumi un risc. Și mai ales nu-i dai copilului așa ceva. Proaspăt înseamnă scos din mare și pus pe grătar/tigaie… Deja după câteva ore expuse la soare sau în condiții extreme, peștele sau fructele nu le mai consideri proaspete. Nu știi cum se gestionează aceste alimente în beach bar-uri și taverne”, a scris un român la postarea lui Adrian.

„Locuiesc în Grecia și mănânc aproape zilnic la taverne fără să îmi pută mâncarea. Nu prea e o regulă să primești mâncarea stricată în Grecia”, a scris altcineva.

„Eu sunt de părere, față de acum 4 ani când am fost noi, acum s-au cam schimbat lucrurile privind mâncarea. Nu pot spune că am avut așa incidente, mâncarea a fost proaspătă, dar la porții s-a umblat destul ținând cont că s-au scumpit evident ca peste tot. Și noi am primit un platou cu fructe de mare, cică pentru 2 persoane, dar abia am avut ce mânca din el la 40 de euro”, și-a spus of-ul și o româncă, pe același forum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *