Patronul de la Diamond Ballroom, un cunoscut restaurant din Iași, trebuie să „doneze” profitul de la o nuntă, după ce a fost verificat de autorități – FOTO
Pateul de casa se prepară uşor şi nu necesită cine ştie ce abilităţi culinare. Iată o reţetă de pate de ficat făcut în casă:
100 ml vin
500 g ficat de pui
150 g unt
2 cepe
5 căței de usturoi
busuioc
sare
piper
Se curăță ceapă și se toacă mărunt. Se călește în 100 g de unt. Ficatul se curăță de pielițe și se spală. Se pune și el la călit până când își schimbă culoarea. Se asezonează cu sare și piper. Se adaugă un pahar de apă, vin și usturoiul zdrobit. Se lasă la fiert, pe foc mic, până când mai scade din zeamă. Când ficatul s-a fiert se scoate să se răcească pe o farfurie, după care se mixează cu ajutorul unui blender. În funcție de textura dorită, se mai poate adăuga unt. Se presară condimentele și piperul după gust.