Din două conserve de ton şi alte câteva ingrediente, poţi face un pate savuros, care poate fi servit cu pâine prăjită sau chiar cu legume crude. Găseşti toate detaliile şi metoda de preparare mai jos.
Ingrediente:
- Două conserve de ton în ulei de măsline
- 200 de grame de unt
- ¼ cana smântână
- Coaja răzuita de lămâie
- ¼ cana zeama de lămâie
- ¼ cana piper Cayenne
- 6 fileuri de anşoa
- 3 linguri capere
- Sare
- Piper
- ¼ cana pătrunjel tocat
- ¼ cana tulpină de ţelina tocată
- Pâine prăjită sau crackers, pentru servire
Mod de preparare:
Pune o bucată de folie de plastic într-un vas. Folia trebuie să fie suficient de mare încât marginile să iasă în afara vasului. Scurge tonul de ulei şi pune-l într-un robot de bucătărie, împreună cu untul, smântâna, coajă şi zeama de lămâie, piperul cayenne, anşoa şi caperele. Asezonează totul cu sare şi piper şi porneşte robotul. Lasă totul la procesat până obţii o pastă omogenă.
Mută pateul rezultat în vas, aranjează-l uniform cu o spatulă şi acoperă-l cu marginile foliei de plastic. Lasă-l la frigider circa 8 ore sau chiar peste noapte, până se întăreşte.
Înainte de a servi pate-ul, amesteca într-un bol pătrunjelul şi ţelină tocată mărunt. Răstoarnă pate-ul pe o farfurie curată, iar deasupra lui presara verdeaţa tocată. Serveşte-l cu pâine prăjită sau crackers.