National

Patriarhia atenționează Guvernul: „A vorbi de anularea sărbătorii de Crăciun este total deplasat”

Publicat: 26 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Luni, 26 octombrie, la Antena 3, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat că nu este corect să se vorbească de pe acum de anularea sărbătorii de Crăciun, iar simplul fapt de a privi „în cheie sumbră”  acest lucru nu este potrivit.

„A vorbi de anularea sărbătorii de Crăciun mi se pare total deplasat în acest moment. Ştiu că înainte e vorba de un eveniment care antrenează atenţia întregii ţări (alegerile parlamentare, n.red.). Sper să nu se introducă în discuţie o dublă măsura. Nu cred că e potrivit şi nici corect să vorbim în cheie sumbră de sărbătorile de iarna”, a declarat Vasile Bănescu.

Raed Arafat, despre imposibilitatea petrecerii sărbătorilor de iarnă în condiții normale

Recent, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat că perioada sărbătorilor de iarnă va fi presărată cu restricții, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Acesta subliniază că nu va exista posibilitatea petrecerii sărbătorilor, la fel ca în anii trecuți.

„Despre sărbătorile de iarnă… este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă. Din păcate acest lucru va fi imposibil. Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranța că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viață normală, cum o știam noi înaintea acestui virus”, a spus Arafat, la Antena 3.

Mai mult decât atât, Raed Arafat a declarat că există un risc enorm, dacă ne gândim de pe acum să ne planificăm Revelionul.

„Petreceri de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice”, a precizat Raed Arafat.

Medicul Virgil Musta: „Nu cred că vom avea sărbători de iarnă”

Medicul din Timișoara spune că, în aproximativ două săptămâni, nu vor mai fi locuri în spitale. Cu toate acestea, Virgil Musta spune că dacă respectăm cu strictețe măsurile de igienă și de distanțare socială, nu vom ajunge în acea situație. Însă, medicul este de părere că „nu vom avea sărbători de iarnă”.

„Un calcul matematic arată că într-o săptămână, două vom ajunge să nu mai avem locuri în spitale. Numai dacă facem „stop joc” de mâine, adică fiecare să poarte mască la fiecare contact, cu orice persoană, și atunci poate nu ne mai contaminăm. Trebuie să fim responsabili, să conștientizăm importanța purtării măștii și a distanțării sociale, pentru că fără aceste măsuri, numărul de cazuri va crește.

Tot matematica, statistica, arată ca la acest număr mare de cazuri există un număr mare de cazuri de foarte critice și decese în ATI.

Nu cred că vom avea sărbători de iarnă, și nu cred că putem să sărbătorim morți sau să sărbătorim într-o situație în care multă lume e bolnavă.

Noi vom rămâne la datorie și vom petrece sărbătorile în spitale, iar ceilalți nu se vor putea bucura de petreceri, pentru că toate localurile vor fi inchise și toate evenimentele restricționate.”, a transmis Virgil Musta.

Adauga un comentariu