Actualitate

Patriarhia Română se ia de ziarişti: „Pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere!”

Publicat: 29 oct. 2020
Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patriarhia Ortodoxă Română a avut o replică după ce nu se va mai organiza pelerinajul la București
Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patriarhia Ortodoxă Română

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, se ia de ziariștii din România. Vasile Bănescu lansează un atac dur la adresa mass-mediei, considerându-i pe gazetari ca fiind niște „inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile”, care fac parte din „câteva nuclee mediatice infestatede cristofobie anti-ortodoxă”.

„Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creştine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă şi din care se itesc capetele plesuve şi deloc limpezi, analfabete cultural şi religios ale unor pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă şi imediată care îi contrazice constant?“, susține Vasile Bănescu.

Patriarhia Română sare în apărarea Patriarhului Daniel

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române susține că „oameni mici şi veninoşi“ îl atacă pe patriarhul Daniel.

„Atacurile furibunde şi imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv «goldporaţie”, la adresa unei personalităţi ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat «Înalt Preafericitul», zvârcolirea unor inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici şi veninoşi care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau şi răstigneau public de pe poziţiile gazetăreşti ale «adevărulu» pe protestarii reali şi curaţi din Piaţa Universităţii, unde comunismul travestit pervers în democraţie era denunţat lucid, toate acestea, dar şi multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre aceşti oameni împuţinaţi moral, doldora de sine, săraci cultural şi pustii sufleteşte, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică şi schimonosire a realităţii instrumente de analiză «jurnalistică»”, a mai spus Vasile Bănescu.

 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei mai spune că „aceşti oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor şi a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede”.

„Să ne rugăm, fireşte, şi pentru ei, pentru aceşti jalnici campioni ai fentării adevărului şi ai grosolanei înjurăturii publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiţi de furie anticreştină, sunt incapabili să le înţeleagă! Aceşti oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor şi a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede. Credinţa în Adevăr (nearticulat), credinţa în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eşuaţi în vedetism, această credinţă ne va dărui claritatea şi frumuseţea morală ce ne vor salva şi ne vor înălţa dincolo de «bâlciul deşertăciunilor» în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient şi neobosit justiţiar ne invită permanent să trăim. Pe unii chiar cu un suspect şi, desigur, vremelnic succes”, mai spune Vasile Bănescu.

Mesajul Patriarhului Daniel pentru Ludovic Orban: „Dumnezeu nu se lasă batjocorit!“

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj Guvernului Ludovic Orban, după ce a acesta a interzis pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou.

„În toamna anului 1989, cu ocazia hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște. În clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, patriarhul Teoctist, vrednic de pomenire, a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală. Dar nu a dus-o prea departe. Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, la Palatul Patriarhiei, a fost înființat centru de radio al Patriarhiei, care transmite slujbele spre bucuria oamenilor din țară și din diaspora“, se arată în mesajul Patriarhului Daniel.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a scris ulterior un editorial extrem de critic la adresa Bisericii şi a Patriarhului Daniel, comparându-l cu preoţii din Teba. În editorialaul intitulat „Satană în sutană”, publicat în Republica, jurnalistul i-a acuzat pe conducătorii BOR că au fost aliaţii regimului comunist şi au trecut cu vederea abuzurile la adresa oamenilor.

Comentarii
  • Autorul acestui articol nu se semneaza! Domnule Nimeni, purtatorul de cuvant al Patriarhiei romanie NU se ia de jurnalisti ci ii pune la punct pe acei pseudo-jurnalisti atei , haștagi, hateri si frustrati, mincinosi si turnatori securisti , care dispretuiesc familia , religia si unitatea nationala ! Un vierme este acest CTP , o mizerie umana bagata in seama de acest „white trash” al zilelor noastre, o gloata de țarani smecheriti prin Italia si intorsi in Romania sa ne spuna noua cum sta treaba, o generatie de roboti care merg pe strada cu celularul in gura si cu teniși in picioare si daca-i intrebi ce sexualitate are, nu stie sa-ti raspunda!

  • Pentru Român . A fi țăran nu este o rușine nu este nimic greșit , dar poate omulețul va merge la o Biserică la țară și ar putea face o diferență unde este credința !

  • Văd începutul unui fenomen care se va sfârși prost. Foarte prost, pentru BOR. Biserica și-a uitat valorile și menirea, s-a băgat prea mult în stat. A ajuns să se considere instituție a statului, complet în afara Constituției și a sistemului creat de aceasta. Aici nu e vorba de Hristos, ci de ambiții și poziții, de acces la resurse. Popii, fiind complet inculți, nu știu că Occidentul s-a secularizat în condiții similare, în momentul în care Papa a vrut să fie deasupra puterii laice. În ciuda unor succese de moment, Biserica apuseană a sfârșit prin a fi scoasă din stat, iar în lumea occidentală sunt complet separate. Asta e tendința, asta e miza.

  • Cu ce drept CTP il jigneste pe Patriarh si il face sarlatan?El oare ce este?Un om plin de venin ,o fata schimonosita de rautate..un ateu dupa cum si el a spus…

Adauga un comentariu