Coronavirus

Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Greciei a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 19 nov. 2020
Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Greciei
Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Greciei

Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Greciei, Ieronim al II-lea, a fost testat pozitiv cu COVID-19, joi dimineață și a fost internat într-un spital din Atena. În vârstă de 82 de ani, patriarhul Ieronim prezintă simptome uşoare ale bolii şi are o febră de 37,7 grade, conform unui purtător de cuvânt al bisericii.

„Particip personal, ca un păstor, la această grea încercare la care sunt supuşi mii de alţi fraţi din ţara noastră şi milioane din întreaga lume”, a declarat arhiepiscopul Atenei Ieronim apropiaţilor săi, înainte de internare, potrivit presei elene citate de Digi24.

Ieronim a fost dus la acelaşi spital din Atena unde zilele trecute s-a internat arhiepiscopul Albaniei, Anastasios, la rândul său bolnav de COVID-19 şi care a fost adus cu avionul săptămâna trecută în capitala Greciei pentru tratament.

Grecia a intrat la începutul acestei luni în lockdown timp de trei săptămâni pentru a putea reduce numărul infectărilor cu COVID-19. Toate magazinele, cu excepţia celor care vând alimente şi medicamente, sunt închise.

Locuitorii ţării spun că aceste măsuri nu sunt neapărat necesare, iar alţii se tem că economia va fi distrusă.

Grecia a anunțat noi măsuri împotriva noului coronavirus. Ministrul Sănătăţii: „Arată gravitatea situaţiei”

Grecia a anunţat sâmbătă închiderea şcolilor primare, precum şi a grădiniţelor şi creşelor, până la sfârşitul lunii din cauza înmulţirii cazurilor de coronavirus, relatează AFP.

„Guvernul grec a decis să suspende funcţionarea şcolilor până la 30 noiembrie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vassilis Kikilias, spunând că măsura a fost luată pentru a limita deplasările părinţilor, profesorilor şi bunicilor şi pentru a obţine, „împreună cu alte măsuri”, reducerea numărului de cazuri.

„Am vrut să evităm închiderea şcolilor primare. Este un mesaj care arată gravitatea situaţiei”, a adăugat el.

Colegiile şi liceele sunt deja închise şi toate cursurile sunt ţinute la distanţă de luni, scrie Agerpres. De la sfârşitul lunii octombrie, numărul deceselor zilnice a crescut de patru ori în Grecia, în unele zile fiind înregistrate 50 de morţi, în timpul ce numărul infectărilor s-a dublat, ajungând la circa 3.000 de cazuri pe zi. Din cele 1.143 de paturi de la unităţile de terapie intensivă disponibile în ţară, vineri erau ocupate 830.

Salonic, cel mai afectat oraș din Grecia

La 7 noiembrie au fost introduse măsuri de izolare, programate să dureze până la 30 noiembrie, chiar dacă experţii nu exclud o prelungire a lor, în contextul în care ţara pare depăşită de pandemie, după ce a fost mai degrabă ferită în primăvară. Începând de vineri seară, a fost impusă o interdicţie de ieşire din casă între orele 21.00 şi 05.00.

Ţară cu 10,9 milioane de locuitori, Grecia a înregistrat 997 de decese şi 69.675 de contaminări de la începutul pandemiei la sfârşitul lui februarie, majoritatea dintre ele fiind semnalate în cursul ultimelor patru luni. Regiunea cea mai afectată este oraşul Salonic, al doilea din Grecia, situat în nord, unde 32% dintre locuitori au fost testaţi pozitiv.

Adauga un comentariu